21.12.2018-16:51 (Son Güncelleme:21.12.2018-17:13)

ABD Başkanı Trump, Erdoğan'a "DEAŞ'ı Siz Temizler Misiniz" Diye Sormuş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den çekilme kararı veren ABD Başkanı Trump'ın kendisine "DEAŞ'ı siz temizler misiniz?" dediğini, kendisinin de cevap olarak, "Biz temizledik, bundan böyle de temizleriz" dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde kritik açıklamalar yaptı. Trump'la gerçekleştirdiği telefon konuşmasından bahseden Erdoğan, Trump'ın "DEAŞ'ı siz temizler misiniz?" şeklinde bir soru yönelttiğini söyleyerek "İlerleyen aylarda YPG ve DEAŞ'ı temizleyeceğiz" dedi.

"ÇEKİLMEYE BAŞLADILAR"

"Adım atmaktan geri durmayız. Sayın Trump'la da gerçekleştirdiğimiz görüşme sonucunda bize şunu ifade etti; 'Buradan siz DEAŞ'ı siler misiniz?' Biz temizledik, bundan böyle de temizleriz. Yeter ki sizler lojistik manada bizlere lazım olan desteği verin ve çekilmeye başladılar mı, başladılar. Şimdi amaç bu diplomatik ilişkilerimizi sağlıklı bir biçimde devam ettirmek, nasıl ki Cerablus'ta 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdiysek, bundan böyle de gene bu terör örgütlerini PKK, PYD, YPG hepsini etkisiz hale getirebilecek yeteneğe sahip bir Özgür Suriye Ordusuna ve Mehmetçiklere sahibiz.

Son olaylar bizi bir süre daha beklemeye itti. İlerleyen aylarda Suriye alanında hem YPG/PKK güçlerini hem de DEAŞ kalıntılarını temizlemeye dönük harekat tarzı takip edeceğiz. Bunun bilinmesi gerek.

Sonuç olarak geride bıraktığımız günlerde bu hususta şimdiye dek olan en açık ve ümit verici sözleri Amerikan hükumetinden duymayı başardık. Atalarımız, 'Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş' der. Biz de geçmişteki kötü deneyimlerimiz nedeni ile bu sözleri memnuniyetle bir o kadar ihtiyatla karşılıyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr