09.05.2024-09:46 (Son Güncelleme:09.05.2024-17:27)

ABD Başkanı Joe Biden’dan tarihi itiraf: İsrail ile ipleri tamamen kopardı

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada ABD’nin gönderdiği bombaların Gazze’deki sivillerin hedef alınması gerektiğini bildirerek, İsrail’in Refah’a geniş çaplı bir saldırı düzenlemesi durumunda silah sevkiyatını durduracaklarını belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi ve Refah'taki saldırıları hız kesmeden devam ediyor. ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararı almasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, ABD'li CNN kanalında önemli bir açıklamada bulundu. Biden, Amerikan yapımı bombaların Gazze'de sivillerin ölümünde kullanıldığını itiraf ederek, İsrail'in Refah'a yapacağı geniş çaplı bir saldırı durumunda silah sevkiyatını askıya alacaklarını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden’dan tarihi itiraf

Haber7’de yer alan habere göre; Biden, geçen hafta İsrail'e gönderilen yaklaşık 900 kilogramlık bombaların kullanımıyla Gazze'deki sivillerin öldüğünü belirtti. Bu açıklama, Amerikan yapımı bombaların Filistinli sivillerin yaşamını yitirmesinde kullanıldığını net bir şekilde ortaya koydu.


Ayrıca, Biden'in Netanyahu'ya daha önce Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı düzenlememesi konusunda uyarılarda bulunduğu ve son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiği biliniyor.

ABD Başkanı, "Eğer Refah'a müdahale ederlerse, henüz böyle bir durum yok ancak eğer yaparlarsa, o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeme konusunda açık bir şekilde kararlıyım" dedi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'e yüksek kapasiteli mühimmat sevkiyatını askıya aldık" ifadesini kullanmıştı.

kursat@haber365.com.tr