16.01.2021-01:04 (Son Güncelleme:16.01.2021-00:55)

ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG İtirafı

Hain terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ABD'de, göreve gelen yönetimler PKK ile işbirliği yapıyordu. ABD Adalet Bakanlığı bugün yaptığı açıklamayla terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü kabullenmek durumunda kaldı.

ABD Adalet Bakanlığı, Florida eyalet meclisi'ne geçtiğimiz günlerde yapılan saldırıda YPG'li bir kişinin gözaltına alındığını duyururken konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'YPG, ABD hükümeti tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK'nın alt koludur.' denildi.

ABD Adalet Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Florida'nın Tallahassee kentinde yaşayan Daniel Baker isimli kişinin 'kaçırma ve yaralama tehdidi içeren eyaletler arası iletişim kurma suçlamasıyla gözaltına alındığını' duyurdu.

Şahsın 10 Ocak Pazar günü Florida eyalet meclis binasına yapılan saldırıda dahili olduğu belirtilirken, bu kişinin diğer kişileri silahlanarak buraya gelmeye teşvik ettiği belirtildi.

Baker'ın 2017'de Suriye'deki hain terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye katıldığının tespit edildiği ve sosyal medya hesaplarında Baker'ın YPG'de keskin nişancı eğitimi aldığını belirttiği ve çeşitli belgesellerde de görüldüğü kaydedildi.
Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, 'YPG, ABD hükümeti tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK'nın alt koludur' ifadesi kullanıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr