15.04.2021-14:35 (Son Güncelleme:15.04.2021-14:35)
>

Türkiye'de 90'lı yıllarda en çok izlenen yarışma ve eğlence programlarıyla nostaljiye hazır mısınız?

1

Olacak O Kadar


Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu programı olan ve yaklaşık 24 yıl boyunca aralıksız yayın hayatına devam eden Olacak O Kadar, şüphesiz ki en parlak günlerini 90’larda yaşamıştır. Olacak O Kadar, güncel siyasetten beslenen ve bunu mizahi bir dille izleyenlerine aktaran hiciv programı niteliğindedir.

2

Reyting Hamdi


Hamdi Alkan’ın hazırladığı Reyting Hamdi; Gazman, Yarmagül gibi efsanevi karakterleri bünyesinden çıkarmış ve bir dönem ekranların aranan eğlence programlarından biri olmayı başarmıştır. 'Ne diyon lan sen sibop!' 1995 yılında ilk olarak yayınlanan Hamdi Alkan'ın başrolünde oynadığı güldürmeceli program.

3

İnce İnce Yasemince


Yasemin Yalçın’ın hazırlayıp sunduğu İnce İnce Yasemince, 90’ların tüm ruhunu yansıtan skeçleriyle ekranlara gelen ve fazlasıyla güldüren bir program olarak televizyon ekranlarında boy göstermiştir.

4

Adam Olacak Çocuk


1988 yılında başlayan ve 1998 yılına kadar aralıksız devam eden Adam Olan Çocuk, 4-5 yaşlarındaki çocukların konuk olduğu ve hünerlerini sergilediği 90’lara özgü bir program olarak anımsanmaktadır.

5

Teksoy Görevde


Teksoy Görevde adıyla izleyenlerine merhaba diyen program, yalnızca ülke içindeki ilginç hadiselere değil, tüm dünyada vuku bulan ve haber değeri taşıyan her türlü olayın peşinden gitmesiyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

6


Ünlü futbol spikeri Melih Gümüşbıçak’ın sunumuyla ekranlara gelen ve yayın hayatına ilk başladığında futbolcuların özel hayatlarına, kamp dönemlerine eğilen ve nevi şahsına münhasır bir program olarak ekranlara gelen Televole, daha sonrasında ise yelpazesini genişleterek tam bir paparazzi programına dönüşmüştür.

7

Şahane Pazar


Sadece 90’ların değil, tüm televizyon tarihimizin görmüş olduğu en uyumlu, en muazzam ikiliydi onlar. Evet, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerden bahsediyoruz. Pazartesi sendromunu yok etmeyi amaçlamış, türlü hınzırlıklarla ekranlara gelen bu ikili, izleyen herkese eşsiz bir eğlence armağan ederek, televizyonun kült olmuş yapımlarından biri olmayı başarmıştır.

8

9

Sıcağı Sıcağına


İlk olarak 1993 yılında Haluk Bilginer’in sunumuyla başlayan ancak daha sonrasında programı efsane statüsüne çıkaracak Cem Kurtuoğlu ile yayın hayatına devam eden program, belki de 90’ların gördüğü en sarsıcı reality şovlardan biriydi.

10

11

Çarkıfelek


90’ların ilk yarısında Tarık Tarcan’ın sunumuyla ekranlara gelen ve oldukça ilgi çeken Çarkıfelek, özel kanalların rekabet içine girdiği 90’ların ortasında adeta havada kapanın elinde kalacak izlenimi yaratmaktaydı.

12

13

Şans Kapıyı Çalınca


Seray Sever ve Kayra Şenocak’ın sunumuyla ekranlara gelen program, her hafta seçtiği aile reisinin programa hazırlanma sürecini ekrana getiriyor ve büyük yarışma olarak adlandırdığı kader anıyla da stüdyoda tadına doyulmaz bir heyecanı izleyenlerine aktarıyordu.

14

Sabah Şekerleri


İlk olarak Şebnem Dönmez ve Murat Başoğlu’nun sunumuyla ekranlara gelen yapım; müzik ve magazin dünyasından aldığı haberleri izleyenlerine aktarırken, ağırladığı ünlü konuklarla da samimi sohbetleri bünyesinde barındırmaktaydı.

15

16

Gerçek Kesit


İlk olarak 1993 yılında yayın hayatına başlayan ve Perihan Savaş’ın sunumuyla ekranlara gelen Gerçek Kesit için, bir Türk televizyonu efsanesi desek herhalde hata etmiş olmayız. Nitekim o ünü sayesinde kendini 2000’li yıllara taşıyan ve uzunca bir süre ekranlarda boy gösteren nevi şahsına münhasır bir program olarak da anımsanmaktadır.

17

18

A Takımı


A Takımı uzun yıllar boyunca televizyon ekranlarında boy göstermiş, gündem değiştiren hatta gündemi belirleyen özgün bir haber programı olarak da kendisini zevkle izlettirmiştir.

19

20

Evet Hayır


Erkan Yolaç'ın sunumuyla döneminin en renkli yarışmalarından 'Evet/Hayır'. Yarışmacılar seyirciler arasından seçilirdi ve Erkan Yolaç'ın hızlı sorduğu sorulara 'Evet' 'Hayır' demeden cevap vermeleri istenirdi.

21

22

Süper Aile


Erol Evgin'in 90'lı yıllarda sunuculuğunu yaptığı programdır. 100 kişiye sorulan soruların en yüksek cevap oranını yarışmacı ailelerden tahmin etmeleri isteniyordu.

23

24

Turnike


1992 yılında Güner Ümit'in sunuculuğunu yaptığı yarışma programı klasikler arasındadır. Ekipler herhangi bir konuyla ilgili olan kelimeleri bulmaya çalışıyordu. Söyledikleri kelimeler cevaplar arasında varsa "hostes kızlar" çıkıyordu.

25

Saklambaç


"Evlilik programları nasıl başladı?" sorusunun cevabı niteliğinde bir programdı. Erkek ya da kadın paravanın arkasına geçer üç kişiden birini sorduğu sorularla seçerdi.

26

Hugo


Bir çocuk programı olan ve Tolga Garipoğlu’nun sunumuyla ekranlara gelen Hugo, kuşkusuz o dönemin çocuklarını ekrana bağlayan en değerli programlardan biriydi.

90'lı Yıllara Damga Vuran Programlar
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Uğur Dündar 39 sene önce verdiği röporta...

Suphiye Orancı'nın kuzeninden Uğur Dünda...

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'dan eski se...

İzzet Yıldızhan'ın 23 yıldır sır gibi sa...

Müge Anlı ve Rahmi Özkan arasında canlı...

Hasan Can Kaya'dan Cem Yılmaz'a sert çık...

İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli'nin beb...

Acun Ilıcalı'dan Survivor'da cinsellik s...

37 kiloya düşmüştü: Cezaevinden çıkarıla...

Yalı Çapkını 67. bölüm fragmanı yürekler...