08.04.2022-15:31 (Son Güncelleme:08.04.2022-15:31)

9 10 Nisan hafta sonu ne sınavı var? Bu hafta sonu hangi sınavlar yapılacak?

MEB, ÖSYM ve diğer kurumlar sınavlarını her zaman hafta sonları düzenliyor. Dolayısıyla vatandaşlar hafta sonları sınav olup olmadığını ya da hangi kurumun sınavı olduğunu merak ediyor. Biz de bu haberimizde sizlere 9-10 Nisan tarihlerinde sınav olup olmadığından bahsettik.

ÖSYM, MEB gibi kurumlar sınalarını genellikle hafta sonları düzenliyor. Bu yüzden de vatandaşlar her hafta sonu sınav olup olmadığını merak ediyor. KPSS, YDS, YKS, ALES, DGA, MSÜ sınavları her zaman hafta sonları gerçekleştiriliyor. Biz de bu haberimizde sizlere bu hafta sonu hangi sınavların olduğundan bahsettik.

Bu hafta sonu sınav var mı?

Bu hafta sonu yani 10 Nisan Pazar günü Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yani 2022-YDS/1 uygulanacak.

2022-YDS/1 sınavı için sınav günü açık tutulacak il/ilçe nüfus müdürlükleri

Bu hafta sonu yani 10 Nisan Pazar günü yapılacak YDS'ye girecek vatandaşlar içerisinden kimlik kartlarını kaybedenler, kimlik kartında fotoğrafı olmayanlar, nüfus cüzdanı olmayan ya da üzerinde fotoğrafı olmayanlar, kimliklerinde soğuk damga olmayanlar sınava alınmayacaklar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 10 Nisan 2022 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutularak ve bashedilen Müdürlüklere başvuru yapan kişilere, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecek.

Bahsedilen amaç doğrultusunda sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapan adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınav başvurularına ilişkin detaylara erişecekler. Bunların yanı sıra Nüfus Müdürlüğünde çalışan personel tarafından her adayın bilgileri kontrol edilecek, adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu"Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecek. Sınava girecek olan kişiler, Nüfus Müdürlükleri tarafından düzenleme yapılan fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girme şansına erişecekler. Ayrıca "Geçici Kimlik Belgesi" dışında herhangi bir belge ile sınava kabul edilmeyecekler. Dolayısıyla Nüfus Müdürlüğüne konuya ilişkin başvuru yapanların yanlarında Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğraflarının yanında olması gerekiyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr