11.06.2022-10:33 (Son Güncelleme:11.06.2022-15:12)

Kenelerin tekrar ortaya çıkmasıyla türleri de artmaya başladı. Türkiye’de 55 farklı türü görünen kenelerin yeni türleri Türk halkını korkuttu. Belirtilen illerin bu konuda dikkatli olması bekleniyor.

1


Keneler, bir tür kan emici böceklerdi. Örümceğimsi türlerinden dolayı 8 adet bacağı bulunan kenelerin zehirli ve zehirli olmayan türleri vardır.

2


Deriye rahatça yapışarak ağızlarıyla kan emen bu canlılar, sonrasında kendi boyutlardan kat kat büyük bir hale gelirler. İşlemleri bittikten sonra kendini bırakan keneler, ağaçlara tırmanır.

3


İnsanların korkulu rüyası haline gelen bu canlı, hemen hemen tüm dünyada görülür. Son zamanlarda türlerinin artmasıyla, vakaların da artmasına sebep oldu.

4


Yozgat ve Sivas’tan sonra Kayseri’de görülen kene olayı, yerli halkı telaşa soktu. Kayseri’nin İncesu ilçesinde hayvancılıkla uğraşan bir adamın başına gelenleri duyanlar şok oldu.

5


Çalıştığı esnasında kendisini ısıran keneyi görünce hastaneye koşan G.Ç, kısa süre sonrasında ateş, halsizlik, mide bulantısı gibi belirtileri yaşamaya başladı.

6


Bulunduğu ilçede tedavi gördükten sonra şehir hastanesine sevk edilen adam yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtulamadı.

7


Yetkililerin son zamanlarda Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat, Çorum, Adana, Konya ve Malatya illerinde daha sık kene gördüğü iddia ediliyor.

8

8 ilde kene alarmı! Türkiye’de tam 55 türü var! En çok bu illerde görülüyor... Dikkat edin
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Bülent Ersoy neden kadın oldu?

Tıp tarihinde bir ilk! Doğuma giden kadı...

Bu soyisimlerle insan içine çıkmak yürek...

Asırlık arşiv ortaya çıktı: İşte Türk bo...

Cinsiyet değiştirerek ünlü olan Mika, di...

Kenan İmirzalıoğlu gülme krizine girdi:...

Survivor'un ilk ve tek kadın şampiyonu M...

Konserde facia gibi kaza: Ünlü şarkıcı h...