05.10.2022-11:20 (Son Güncelleme:05.10.2022-11:32)
>

Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın’ın nasıl şöhret oldukları yıllar sonra ortaya çıktı. Meğer her şey daha lise öğrencileriyken yaşanmış. En yakın arkadaşına yaptıklarına kimse inanamıyor. İşte detaylar...

1

Öğrencilik hayatı


Hülya Koçyiğit henüz lise öğrencisiyken o dönemlerde meşhur olan Akasyalar Açarken filmi için okullarına ünlü yönetmen Memduh Ün gelmişti. O dönemlerin en büyük jönlerinden Göksel Arsoy’a partner aranıyordu.

2

Ünlü yönetmen başrol seçti


Ankara Devlet Konservatuarını ziyaret eden Memduh Ün, okuldaki öğrencileri inceledi. O dönemlerde Hülya Koçyiğit’in kız kardeşi Nilüfer Koçyiğit de oyunculuk yapıyordu.

3

Hülya Koçyiğit'i küçük buldu


Memduh Ün ile yapacağı görüşme ise Filiz Akın’ın önünü açtı. O dönemler 16 yaşındaki Hülya Koçyiğit’i oyunculuk için küçük bulan Memduh Ün, onun yerinde farklı bir isim seçti.

4

Filiz Akın rolü kaptı


Aynı yılın sinema artist yarışmacıları arasından birinci olan Filiz Akın’ı oynatmakta karar kıldı. Fakat Filiz Akın, oyunculuğa sıcak bakmıyordu.

5

Filiz Akın o anları anlattı


Filiz Akın o süreci "İlk filmimden önce oyun gibi gelmişti her şey, iş ciddiye binince korktum, vazgeçiyordum. İlk filmim 'Akasyalar Açarken'in yönetmeni Memduh Ün geldi, beni ikna etti." Sözleriyle anlattı.

6

19 yaşındayken sinemaya adım attı


Bu film ile Filiz Akın henüz 19 yaşındayken sinema tarihinde başrol olarak sinema tarihine giriş yaptı. Hülya Koçyiğit’in hikayesi bundan sonra başladı.

7

Hülya Koçyiğit'in hikayesi


Bu olaydan bir yıl sonra Hülya Koçyiğit Susuz Yaz filmiyle sinema tarihine giriş yaptı. O dönemlerde yönetmen Metin Erksan Susuz Yaz filmi için başrol aradığını duyurmuştu. Bunu duyan annesi Erksan’a "Hülya'yı düşünür müsünüz?" diye sormuştu.

8

16 yaşında sinemaya adım attı


Hülya Koçyiğit’i yanına çağıran Metin Erksan, ünlü sanatçıyı yakından gördükten sonra ikna oldu. Susuz Yaz filminde Bahar rolünü canlandırdı. Hülya Koçyiğit de böylelikle 16 yaşında sinema tarihine giriş yaptı.

59 yıl sonra ortaya çıktı! Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın şöhret olmak için öyle şeyler yapmışlar ki...
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Ece Seçkin Arabistan'da tesettüre girdi:...

Mustafa Keser, İbrahim Tatlıses'i bu söz...

Hangi ünlüler alevi kökenli?

'Son'bahar mı? Demet Evgar'lı Bahar dizi...

Tuğba Ekinci cesur dansına gelen eleştir...

Mehmet Ali Erbil'in genç sevgilisi canlı...

Hangi dine mensup olduğunu öğrenince ina...

Cennet Mahallesi'nin Pembe'si Melek Bayk...

Gaddar dizisinde ''Adnan Oktar'' örgütü...

'Bihter' filmine Boran Kuzum'un çırılçıp...