09.05.2024-10:46 (Son Güncelleme:09.05.2024-17:29)

5 yaşındaki Eda Nur’u hayattan koparmıştı: İBB, 4 kişinin ihracını istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Küçükçekmece sahil parkında yapılan kazı çalışmasıyla meydana gelen su birikintisinin içine düşen ve hayatını kaybeden 5 yaşındaki Eda Nur Gezer’in ölümüyle ilgili tahkikatı tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile İBB iştiraki Ağaç AŞ çalışanlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bildirildiğine göre, yaşanan olayın seyrine ilişkin zafiyetlerin araştırıldığı ve raporlandığı belirtildi.

İBB, tahkikatı tamamlandı

İnternethaber’de yer alan habere göre; raporda, Ağaç AŞ bünyesindeki işçi statüsündeki personelin İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bilgi vermeden eylemlerde bulunduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda, makine teknikeri, kepçe operatörü, tesisat ustası ve 2. Bölge Şefi'nin ihraç edilmesi önerildiği kaydedildi. Öneri, Ağaç AŞ Disiplin Kurulu ile paylaşıldı. Raporda ayrıca, İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı görevlilerinin, yaşanan olayla doğrudan bir ilişkisinin olmadığı fakat saha incelemesi sırasında su birikintisi tespit edilmesine rağmen, talimatla ilgili sürecin takip edilmemesi nedeniyle uyarı ve kınama cezaları almaları gerektiği ifade edildi.

Suda boğulma olayına istinaden hazırlanan raporda ise, Ağaç AŞ'deki işçi statüsündeki çalışanların eylemlerinin şirket disiplin yönergesinde yer alan "Disiplin Cezaları" başlıklı 4. maddede belirtilen "III. İhraç" ceza türüne tekabül ettiği belirtildi. Bu kapsamda, soruşturma raporunun Ağaç AŞ Genel Müdürlüğü Disiplin Kuruluna gönderilmesinin uygun olduğu vurgulandı.


4 kişinin ihracı isteniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü görevlilerinin idari sorumluluğunun da soruşturulduğu belirtildi. Rapora göre, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Z.D, Teknik Müdür Yardımcısı E.U ve Küçükçekmece Bölge Şefi T.Y'nin, Ağaç AŞ görevlileri tarafından gerçekleştirilen kazı işlemi öncesinde ve sonrasındaki süreçten haberdar edilmedikleri tespit edildi. Bunun sonucunda yaşanan olayla doğrudan bir ilişkileri bulunmadığı belirtildi.

Ayrıca, olayın gerçekleşme tarihinden iki gün önce 24 Nisan'da yapılan saha kontrollerinde su sızıntısı/birikintisi tespit edilmesine rağmen, bu konuda gerekli işlemlerin yapılmadığına dair bilgilere de raporda yer verildi. Müdür Z.D'nin, sorunun tespiti ve çözümü için talimat verdiği ancak takip edilmediği bildirildi. Kontrol mühendisi M.E.Ö'nün ise bu süreçte bilgilendirilmediği ve eylemsiz kaldığı belirtildi.

Şube Müdürü Z.D'nin talimatının gereğinin yapılmaması nedeniyle 'uyarma' cezası alması önerilirken, kontrol mühendisi M.E.Ö'nün de bilgilendirme noktasında eylemsiz kalması sebebiyle 'kınama' cezası alması gerektiği ifade edildi. Bu durumun soruşturma raporunda yer aldığı belirtildi.

kursat@haber365.com.tr