02.05.2024-17:35 (Son Güncelleme:02.05.2024-17:35)

3 Mayıs 2024 hava durumu açıklandı: Yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji, yarın Türkiye’nin bazı kesimleri için sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşlar ise 3 Mayıs 2024 hava durumu hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte sorunun yanıtı…

Yarın için plan yapanlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Meteoroloji’nin yayımladığı 3 Mayıs 2024 hava durumu raporuna göre, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Marmara’nın batısında kuvvetli sağanak yağış yaşanması bekleniyor.

Yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bu gece Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar görülecek. Özellikle Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari'nin güneyi ile Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van'ın kuzeyinde yer yer sağanak yağışlar bekleniyor.


Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde ise yağışlar yarın öğle saatlerinden sonra etkili olacak. Özellikle yerel olarak kuvvetli sağanaklar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir.

Batı Akdeniz'in batı kesimlerinde ise cuma günü öğleden sonra rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden eseceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Antalya Körfezi'nde cumartesi öğleden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına etkili olacak. Ancak, fırtına cumartesi akşam saatlerinden sonra hızını kaybedecek.

kursat@haber365.com.tr