17.09.2021-15:32 (Son Güncelleme:17.09.2021-15:58)

Geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör konusunda sağlanmayan istikrar çok konuşulmuştu. İşte karşınızda 2000 yılından beri görev alan teknik adamlar...

1


Mustafa Denizli : Ülkemizin en tecrübeli teknik adamlarından biri olan Mustafa Denizli, 1996-2000 yılları arasında A Milli Futbol Takımı'nda görev yapan Mustafa Denizli, 31 karşılaşmada takımın başında görev alırken bu karşılaşmalarda 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyet almıştı.

2


Şenol Güneş : Mustafa Denizli'nin ardından görevi devralan isim Milli Takım'ın unutulmaz başarılarından birine imza atan Şenol Güneş olmuştu. 2000-2004 yılları arasında A Milli Takım'da teknik direktörlük görevi üstlenirken 2002 Dünya Kupası'nda dünya üçüncülüğü ve 2003 Konfederasyon Kupası'nda tekrardan dünya üçünlüğü başarılarına ulaşmıştı. Milli Takım'da 2000-2004 yılları arasında toplamda 50 maçta görev alan Şenol Güneş, bu karşılaşmalarda 23 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 mağlubiyet alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

3


Ünal Karaman : 2004 yılında Şenol Güneş'in A Milli Futbol Takımı'ndaki görevinden ayrılmasının ardından oldukça kısa bir süre Milli Takım'da görev alan Ünal Karaman, yalnızca 1 karşılaşmada takımın başında olurken bu karşılaşmada güçlü Hırvatistan'a karşı 2-2'lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı.

4


Ersun Yanal : Şenol Güneş'in ardından kısa bir süre Milli Takım'ı çalıştıran Ünal Karaman'ın ardından göreve getirilen Ersun Yanal, A Milli Futbol Takımı'nda 2004-2005 yılları arasında göreve getirilirken bu geçirdiği dönemde toplam 15 maçta takımın başında olurken bu karşılaşmalarda 8 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak iyi bir performans sergilemişti.

5


Fatih Terim : A Milli Futbol Takımı'nda ikinci döneminde 2005-2009 yılları arasında görev alan tecrübeli teknik adam Fatih Terim, EURO 2008'deki unutulmaz başarımızda çok büyük bir pay sahibi olmuştu. EURO 2020'de yarı finale yükselen A Milli Futbol Takımı'nın başında olan tecrübeli teknik adam bizlere unutulmaz anlar yaşatmıştı. 2005 ilee 2009 yılları arasında A Milli Futbol Takımı'nın başında toplamda 57 karşılaşmaya çıkan Fatih Terim, bu karşılaşmalarda 27 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 16 beraberlik bir performans sergilemişti.

6


Oğuz Çetin : A Milli Takım'da yaşanan prim skandalının ardından çok konuşulacak bir şekilde görevden ayrılan Fatih Terim'in yerine yaşanan geçiş döneminde getirilen Oğuz Çetin, kısa bir süre görev yaptığı A Milli Futbol Takımı teknik direktörlük görevinde 3 hazırlık maçında görev alırken bu karşılaşmaların hepsinde sahadan galibiyetle ayrılarak dikkatleri üzerine çekmişti.

7


Guus Hiddink : Oğuz Çetin'in kısa bir süre çalıştırdığı A Milli Futbol Takımı'na uzun zaman sonra gelen ilk yabancı antrenör olan Guus Hiddink, çok büyük beklentiler ile A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilmişti. Guus Hiddink'in Milli Takım performansı büyük bir hayal kırıklığı olurken tecrübeli teknik adam 17 karşılaşmada süre aldığı A Milli Futbol Takımı'nda toplamda 7 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 4 beraberlik almıştı.

8


Abdullah Avcı ; Milli Takım'da Guus Hiddink ile yaşadığımız hayal kırıklığının ardından yepyeni bir proje ümidiyle A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Abdullah Avcı, yeni bir hayal kırıklığı yaşatmıştı. Abdullah Avcı, Milli Takım'ın başında çıktığı 18 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak beklentilerin oldukça altında kalmıştı.

9


Fatih Terim : Milli Takım'da son olarak 2005-2009 yılları arasında görev yapan Fatih Terim, son olarak yaşanan Abdullah Avcı dönemindeki hayal kırıklığının ardından bir kez daha göreve getirilmişti. A Milli Futbol Takımı'nda yaşanan 3. Fatih Terim döneminde EURO 2016 macerasında büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Milli Takım, tecrübeli teknik adam Fatih Terim yönetiminde çıktığı 43 karşılaşmada 27 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 mağlubiyet almıştı.

10


Mircea Lucescu : A Milli Futbol Takımı'nda 3. kez yaşanan Fatih Terim döneminde EURO 2016 macerasında yaşanan başarısızlığın ardından A Milli Takım, Türkiye'de Beşiktaş ve Galatasaray ile sağladığı başarılarla büyük bir saygınlık kazanan Teknik Direktör Mircea Lucescu takımın başına getirilmişti. A Milli Futbol Takımı'nın başında 17 karşılaşmaya çıkan tecrübeli teknik adam bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak beklentilerin altında kalan isimler arasına adını yazdırmıştı.

11


Şenol Güneş : A Milli Futbol Takımı'nda tecrübeli teknik adam Mircea Lucescu ile yaşanan hayal kırıklığının ardından son olarak takımın başına Şenol Güneş getirilmişti. Beşiktaş'ta üst üste yaşadığı iki şampiyonluğun ardından oynattığı futbolla büyük bir beğeni toplayan Şenol Güneş, siyah beyazlılardan ayrılarak Milli Takım'ın başına geçerek 2. kez A Milli Futbol Takımı teknik direktörlük görevine getirilmişti. Milli Takım'da son döneminde toplamda 32 karşılaşmaya çıkan Teknik Direktör Şenol Güneş bu karşılaşmalarda 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet almıştı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yapılan görüşmelerin ardından tecrübeli teknik adam Şenol Güneş ile yollar ayrılmıştı.

2000 Yılından Beri Milli Takım'da Görev Almış Olan Teknik Direktörler!
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR