Zuckerberg'in Zor Anları!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal medya devinin planladığı dijital para birimi Libra ile ödeme yapmanın ne kadar güvenli olduğu konusunda Washington'da Kongre üyeleri tarafından sorguya çekildi. Zuckerberg, muhalif Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez tarafından adeta zor zamanlar geçirmesine neden oldu.

24.10.2019-22:03 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-21:54)

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal medya devinin planladığı dijital para birimi Libra ile ödeme yapmanın ne kadar güvenli olduğu konusunda Washington'da Kongre üyeleri tarafından sorguya çekildi.

Zuckerberg, Demokrat Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in soruları karşısında zor zamanlar geçirdi. Cortez, Zuckerberg’e Londra merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin, Facebook'ta 50 milyon kullanıcı profiline ait verileri usulsüz kullanmasını hatırlattı.

Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı nedeniyle 5 milyar dolar cezaya mağruz kalmıştı.

New York vekili Cortez, Zuckerberg'e Cambridge'i ilk ne zaman öğrendiğini sordu ve “Libra hakkında kararlar alabilmemiz için, geçmiş davranışlarınızı ve Facebook'un demokrasimizle ilgili geçmişteki davranışlarını incelememiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Zuckerberg ise bu skandalın büyük bir etkisinin olmadığını söyleyerek, “Bazı insanların bunu dahili olarak takip ediyor olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Zuckerberg, “Daha önce bir varlık olarak Cambridge Analytica'nın farkında olduğumu sanıyordum, ancak Facebook'u özellikle nasıl kullandıklarını takip ediyor muyum, bilmiyorum” diye konuştu.

Zuckerberg bu ay, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Ukrayna’daki çalışmalarının yanıltıcı bir resmini içeren bir Trump kampanya reklamını çıkarmayı reddetmesiyle özellikle muhalifler tarafından tepki çekmişti.

Sorgu sırasında Zuckerberg'in bazı sorulara cevap vermekte zorlanması dikkatleri çekti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal