Zincir marketlerden kurbanlık alınır mı, caiz mi? A-101, ŞOK, BİM, Migros marketlerden kurban hissesi almak caiz mi?

Kurban bayramına doğru yaklaşılırken bir çok kişi zincir marketlerde satılan kurbanlıkların caiz olup olmayacağını merak etmeye başladılar. Peki zincir marketlerden kurban almak ya da hissesine girmek caiz midir, işte cevabı...

16.05.2022-18:21 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-18:21) Zincir marketlerden kurbanlık alınır mı, caiz mi? A-101, ŞOK, BİM, Migros marketlerden kurban hissesi almak caiz mi?

Son bir kaç yıldır kurban bayramında zincir marketler de kurban satışına başladılar. Direkt canlı kurban satışı gerçekleştiği gibi hisse olarak da satışlar yapılabiliyor. Vatandaşlar buradan alınan kurbanların caiz olup olmayacağını merak ediyorlar.

Marketlerden alınan kurban caiz mi?

Bu soruya geçtiğimiz senelerde cevap veren Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Doç Drç Cenksu Üçer, verdiği yanıtta zincir marketlerden kurban alınmasının caiz olmadığını söylemişti.

Hisse almak caiz mi?

Kurban ibadeti için belli başlı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunlardan biri de hissedarların Müslüman olup olmadığına kanaat getirmektir. Zincir marketlerden hisse alırken diğer hisse sahiplerinin kim olduğu ya da kaç hissenin alındığı bilinmediği için caiz olmadığı ifade edilmektedir.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal