Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi: en güzel ve lezzetli zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar yemeği malzemeleri ve pratik tarifi

Sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan zeytinyağlı enginar yemeği, yapımı basit ama bir o kadar da lezzetli bir yemektir. Hafif bir öğün olarak da görülen zeytinyağlı enginar yemeği sağlık açısından da oldukça faydalıdır. İşte, en güzel ve en lezzetli enginar yemeği tarifi..

13.05.2022-01:04 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-01:04) Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi: en güzel ve lezzetli zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar yemeği malzemeleri ve pratik tarifi

Havaların ısınmasıyla birlikte mevsimi gelen sebzelerden biri olan enginar antioksidan ve vitamin bakımından oldukça zengindir. İçerdiği minerallerle vücut sağlığına oldukça fazla faydası olan enginar, dolaşım, sindirim sistemi ve kan basıncını da düzenlemeye yardım eder. Aynı zamanda kan hücrelerini temizleyen enginar, sofraların vazgeçilmez sebzesi olarak bilinir.

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Yapımı basit ve bir o kadar da besin değeri yüksek enginar yemeği tarifini arayanlar için en güzel ve lezzetli zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? sorusuna basit anlatımlı bir tarif hazırladık. İşte zeytinyağlı enginar yemeği tarifi..

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Malzemeler:

- 1/2 su bardağı zeytinyağı

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 adet patates

- 1 adet büyük boy havuç

- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye

- 8 adet ayıklanmış enginar

- 2 adet taze sıkılmış limon suyu

- 1 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

- 1/4 demet dereotu

Zeytinyağlı enginar yemeği tarifi

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Yapılışı:

Yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 adet soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine küp şeklinde doğranan ve haşlanan patatesi ve havucu ekleyin. 2-3 dakika kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı bezelyeyi ekleyin. 3-4 dakika sonra kavurduğunuz garnitürü ocaktan alın.

Enginarların üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için bir kabın içine 1 su bardağı suyu koyduktan sonra 2 adet limonun suyunu ekleyin. Daha sonra srasıyla toz şekeri, tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekkleyin.

Geniş bir tencerenin içine 8 adet enginarı koyun ve üzeirne hazırladığınız garnitürü koyun. Diğer kapta karıştırdığınız limon suyu olan sosu tencereye aktarın. Enginarlar yumuşayana kadar pişrdikten sonra yemeğinizi soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal