14.03.2020-17:35 (Son Güncelleme:25.04.2024-15:18)


1

5-15 metre uzunluğa erişebilen ve 1000 yıl yaşayabilen bir ağaçta yetişen zeytin insan sağlığı açısından oldukça önemli bir besindir. Zeytin E vitamini, demir, bakır ve kalsiyum gibi birkaç mikro besini içeriğinde barındırır. Kandaki aşırı kolesterolü ortadan kaldıran zeytinler antioksidan görevi görür ve hücreleri korur. Peki, zeytinin faydaları nelerdir? İşte zeytinin faydaları…



2

Kardiyovasküler Faydaları

Kardiyovasküler Faydaları

Serbest radikaller kolesterolü artırdığı için kan damarları zarar görür ve atardamarlarda yağ birikmesine neden olur. Bu da büyük oranda kalp krizine yol açabilir. Siyah zeytinlerdeki antioksidanlar, kolesterolün bu oksidasyonunu engelleyerek kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.



3

Kanserle Mücadelede Eder

Kanserle Mücadelede Eder

Zeytinin içeriğindeki fenolik bileşikler, çeşitli kanser türlerinin tedavisinde ve önlenmesinde en iyi sonucu verir.



4

Göz Sağlığı

Göz Sağlığı

Bir bardak siyah zeytin, günlük önerilen A vitamini miktarının ’una sahiptir; bu, retinal forma dönüştürüldüğünde sağlıklı gözler için oldukça önemlidir. Gece görüşünü iyileştirir. Ayrıca, A vitamini, katarakt, maküler dejenerasyon, glokom ve diğer yaşa bağlı oküler hastalıklara karşı etkili olduğu düşünülmektedir.



5

Enflamasyonla Mücadele

Enflamasyonla Mücadele

Zeytinin içeriğinde bulunan tekli doymamış yağlar, E vitamini ve polifenoller ile birlikte, iltihaplanma ve buna bağlı rahatsızlıklar ile savaşmaya yardımcı olur.



6

Beyin Sağlığını İyileştirebilir

Beyin Sağlığını İyileştirebilir

Zeytin, fermente bir besindir, bu da bağırsak dostu bakteriler bakımından zengin oldukları anlamına gelir. Zeytinlerdeki fenolik bileşikler, mide iltihabına sebep olduğu bilinen bir bakteri olan H. pylori’nin büyümesini engeller.



7

Sindirim Sağlığını Geliştirin

Sindirim Sağlığını Geliştirin

Zeytinler, iltihabın sebep olduğu oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olduğu için, hayati organımız olan beynimizin dokularını zararlı ve geri dönüşü olmayan hasarlardan korur. Aynı zamanda Alzheimer hastalığı riskini azaltmada da etkili bir besindir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR