17.06.2019-09:32 (Son Güncelleme:16.12.2022-13:06)


1

Kişisel Özellikleri

Kişisel Özellikleri

4 Kasım 1957 yılında Ankara'da dünyaya gelen Zerrin Özer, şu anda 64 yaşındadır. 1970'li yılların sanatçısı Tülay Özer'in kardeşi olan Zerrin Özer ilkokuldan liseye eğitimini Ankara'da tamamladı. Anne ve babasının ayrılığı çocukluk dönemini çok etkilemiştir. Müziğe olan tutkusu Amerikalı şarkıcı Janis Joplin hayranlığı ile alevlenmiştir. 1969 yılında ilkokul mezuniyeti sırasında ilk konserini Çankaya'da komşuları olan İsmet İnönü ile eşi Mevhibe İnönü'ye vermiş. Özer'i çok beğenen İsmet İnönü, "Aferin küçük kız, sende büyük iş var." demiştir. İlk plağı olan Bizler ve Sizler / Yalvarırım'ı 1976 yılında yayınlandı. İlerleyen dönemlerde İstanbul Gelişim Orkestrası ile caz ve dans müziği yapan Zerrin Özer, Esin Engin aranjeli, sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan "Gönül" şarkısı ile patlama yaptı. 1980 yılının en iyi 45'liği seçilen ikinci ve son çalışması Gönül / Yaman Olurum ile de Altın Plak Ödülü almaya hak kazandı. 1980 yılında ilk stüdyo albümü Seni Seviyorum adıyla piyasaya çıktı, onu aynı yıl içerisinde Sevgiler izlemiştir. 1981 yılında Ve Zerrin Özer albümüyle arabeske yönelmiş, bu yöneliş sanatçının eserlerine olan ilgiyi artırmıştır.[kaynak belirtilmeli] İlk yurt dışı konserlerini 1982 yılında Türkiye'yi tanıtmak için Paris'te “Binbir Gece” adı altında vermiş, bir yıl sonra Olympia'da bir resital için sahne almış, yine aynı yıl Gelecek Misin? albümünü yayınlamıştır.



2

Tacize uğradı

Tacize uğradı

Armağan Çağlayan'ın Youtube'da yayınlanan "Dur Bi Dinle" programının bu haftaki konuğu sanatçı Zerrin Özer oldu. Programda zaman zaman duygusal anlar yaşayan Özer, "Abim dediğim insanın tecavüzüne uğradım" sözleriyle yaşadığı zor zamanları tüm dürüstlüğüyle anlattı.



3

"Anneciğime her gün yalvarırdım saçım kirlendiği zaman. 'Banyodan sonra lütfen saçımı örer misin' diye. Sonra açardım papaz gibi. Sürekli yırtık jean ve bileziklerim vardı. Bir gün adaya gidiyoruz, ablamla birlikte. Lütfen arkamızdan yürür müsün dedi, 'deli' diyorlar dedi. Annem de beni yanında taşımadı sonra. Vapurda bile yanında oturmadım."



4

"Benim blue jean'imi yırtıyorlardı. Annem hiçbir şekilde o tarz giyinmemi istemedi. Sonra İstanbul'a taşındık ben daha bir abarttım, yırttım pantolonumu. Bir gün American Culture'dan geldim, jeanlerimi kesiyorlardı, posterlerimi yırttılar." "İstanbul'a geldik, ben Ankara Devlet Konservatuarı'na devam ediyordum. Annem ve babam ayrılmıştı. Tülay ablacığım beni American Culture'a yolladı, fakat asla müzik sektöründe olmamı istemiyordu."



5

Hayatının bütün bilinmeyenlerini anlatan Zerrin Özer'in şarkıları birçok sanatçı tarafından seslendirilmekte.



6

Mezarlıkta şarkı söyledi

Mezarlıkta şarkı söyledi

Zerrin Özer, Instagram sayfasından yaptığı son paylaşımıyla takipçilerini ikiye böldü. Mezarlığın içinde oturup, Selda Bağcan'ın 'Sana Geldim Can Hüseyin Merhaba' adlı 'Kerbela Ağıdı'nı söyleyen Zerrin Özer, o anlarını ''Sana geldim Can Hüseyin, Merhaba...'' diyerek yayınladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr