Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir?

Gündem içerisinde yer bulan isimler arasında Zehra Zümrüt Selçuk geliyor. Peki, Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? Kaç yaşında? Zehra Zümrüt Selçuk ile ilgili bilgiler neler?

21.04.2021-11:50 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-11:50) Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir?

Türk ekonomist ve Türkiye'nin ilk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olmuştur. 21 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararname sonucunda bakanlık görevine son verilmiştir.

ZEHRE ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR?

Ordu'da 1979 yılında doğan Zehra Zümrüt Selçuk, İlk ve ortaöğretimi hayatı boyunca sırasıyla İzmir, Siirt ve Giresun illerinde bulunup eğitim aldıktan sonra 1996 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Türkiye kültür ve turizm eski Bakanı olan Atilla Koç'un kızıdır. Evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK EĞİTİM HAYATI

Türkiye 49.su olarak Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü tam burslu olacak şekilde kazandı; İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte üçüncüsü olarak buradaki eğitim hayatını tamamladı. 2000 yılında Michigan Üniversitesi Ekonomi alanında doktora programına burslu olacak şekilde kabul edildi.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK GEÇMİŞİ

Daha sonrasında alan değiştirerek Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına başladı; 2003-2007 yılları arasında araştırma görevlisi olarak işletme ve muhasebe dersleri verdi.

Aynı üniversitede Muhasebe ve Enformasyon Sistemleri üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) organlarından İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (SESRIC) çalıştı. Sonraki dönemde aynı kurumda yöneticilik görevinde de bulundu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara temsilciliği, Kadın Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

9 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye'nin ilk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı. Zehra Zümrüt Selçuk, Ruhsar Pekcan ile birlikte, 66'ıncı hükümette yer alan iki kadın bakandan birisi olarak dikkat çekiyordu.

Sivil toplum alanlarında da çeşitli çalışmalarda bulunan Selçuk, toplumsal cinsiyet, demografi, işgücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi birbirinden çeşitli konularda sosyo-ekonomik veri tabanları, anketler ve raporlar hazırladı.

YENİ BAKANLIK ATAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yapmış olduğu atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin son sayısında yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı. Bu görevlendirmeler ile birlikte Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevden alındı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal