Zayıf Karne Alan Anne Babalar mı?

Semra Aydın Avşar, velilerle yaptığı söyleşide, "her çocuğun içinde bulunduğu gelişim dönemine ve yeteneğine göre başarısının değişebileceğini" ifade etti.

16.01.2020-18:48 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-11:29) Zayıf Karne Alan Anne Babalar mı?

Yarıyıl tatili 20 Ocak 2020 tarihinde başlıyor… Tatil öncesi uzmanlar ; "intihar", "evden kaçma" gibi her yıl yaşanan durumların bu yıl da yaşanmaması için velilerin, zayıf karne getiren çocuklarına karşı "ilgili" davranmaları konusunda uyarıyor. Aile Danışmanı Semra AYDIN AVŞAR yaptığı açıklamada zayıf karne getirdiği için sevgi eksikliği, kaba kuvvet, anlaşılamama ve ilgisizlik gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya gelen çocuk veya gençlerin, öncelikle kendine daha sonra çevresine olan güveninin de tehlikeye girdiğini söyledi.

Ebeveyn zayıf karne gördüğünde "Neden zayıf getirdin?" sorgulamasıyla çocuk için endişeli bir sürecin başladığını ifade eden Semra Aydın, şöyle dedi: " Zaten bilgiyi almada ve öğrenmede zorluk çeken çocuklarımızın, bu süreçte kendine, çevresine ve derslerine güveni de tehlikeye girmektedir. Bu ise farklı gelişim dönemindeki çocuk ve gençlerde, beklenmedik davranışların sergilenmesine yol açmaktadır. Anne baba tepkileri ya da içinde bulundukları bu olumsuz duygular nedeniyle çocuk ve gençler zaman zaman medyadan da izlediğimiz üzücü sonuçlara yol açan davranışlar sergilemektedirler."

Semra Aydın Avşar, her çocuğun içinde bulunduğu gelişim dönemine ve yeteneğine göre başarısının değişebileceğini ifade ederek, şunları ekledi : “Kötü karne dediğimiz ve çocuğumuza yıktığımız bu sorumluluk esasında anne baba veya ebeveynin karnesidir. Eğitim yılı içinde okul ve öğretmen ile yeterince işbirliği yapmayan Anne baba, yarı yıl ya da yıl sonunda nasıl bir karne alacağını tahmin edebilmelidir. Burada sonuçtan ziyade bu sonuca nasıl gelindiğinin bilinmesi gerekmektedir"

ZAYIF KARNE KARŞISINDA AİLE ÜZÜLME YERİNE ÇÖZÜME ODAKLANMALI

Semra Aydın Avşar, çocuğu zayıf karne getiren velilere seslenerek "Zayıf bir karne karşısında aile niye ve niçinler ile değil nasıllarla uğraşmalı. Yani Nasıl daha verimli bir çalışma içerisine çocuğumu yönlendirebilirim, nasıl okulla daha iyi ilişkiler kurup çocuğumu etkinleştirebilirim ve nasıl iyi iletişim kurabilirim gibi sorular sorup çözümler üretmeliler" dedi. Aydın; ailesinin ya da anne babasının sevgisini bilen ve onlar tarafından benimsenen çocuk ve ergenlerin bu üzüntüyü kısa sürede atlatıp, işbirliği yaparak başarılı olacaklarını belirtti.

YARIYIL TATİLİNDE DERS ÇALIŞMAYA ARA VERİLMELİ

Uzmanlar tatil ile birlikte çocuk ve ergenlerin ruh sağlığı konusunda da birçok uyarıda bulunuyorlar. Özellikle kötü karne getiren çocuk ve ergenlerin ders çalışmak yerine derse ara vermesi gerekiyor. Aile Danışmanı Semra Aydın Avşar, tatil dönemlerinde spor yapılmasının çocuk ve ergenler için büyük yararı olduğunu belirtti. Ruh sağlığı açısından tatilin anlamını yetişkinlerin belirlediğini ifade eden Aydın, "Ödevler ya da ders çalışma konusunda zorlanmaları, onların bir dinlenme süresi geçirmeden yorgun bir şekilde okula başlamasına ve derslerle ilgili bıkkınlığa yol açabilmektedir. Bu nedenle ders çalışmaya ara verilmesi ve çocuğun okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlemesi sağlanmalıdır" dedi.

Son olarak” Çocuklarına model olma, daha iyi ilişkiler kurma onları tanıma ve gelişimlerini görebilme açısından ebeveynlerin çalışıyorlarsa tatillerini bu dönemde kullanmaları çocuklarının gelişimi açısından verimliliği arttıracağını sözlerine ekledi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal