18.07.2020-18:10 (Son Güncelleme:24.02.2022-09:36)


1

Cilt temizliğinin en önemli adımı doğru ürün seçimidir. Konu yüz temizliği ise akla; temizleme jeli, tonik, temizleyici köpük ve sabun gibi birçok ürün geliyor. Peki, bu ürünler arasında size uygun olan hangisi? Bunun için ilk olarak cilt tipinizi öğrenmeniz gerekir. Çünkü ancak bu şekilde cildinize zarar vermeyen formüllere ulaşabilirsiniz. Aksi halde cildinizin asit yapısı bozularak farklı cilt sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.



2

Doğru temizleyiciyi seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise yüzünüzü sık yıkamak. Eğer yüzünüzü günde ikiden fazla yıkıyorsanız bu son derece yanlış bir harekettir! Yüzünüzü sabah uyandığınızda ve dışarıdan eve geldiğiniz zaman olmak üzere sadece 2 defa yıkamanız yeterli olacaktır. Cildinizi budan fazla yıkamanız, doğal nem dengesinin bozulmasına ve cildinizin kurumasına yol açacaktır.



3

Cildinizin sıcak su ile yıkandığında arınacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü sıcak su cildin yağ dengesinin bozulmasına ve cildin kurumasına neden olur. Kuruluk ise kırışıklıkların ve diğer cilt sorunlarının yaşanmasına neden oluyor. Bu nedenle cildiniz için en uygun olan su, ılık sudur.



4

Yüzünüzü yıkarken kirlerin çok fazla ovalıyorsanız dikkat! Çünkü bu cildinizin tahriş olmasına yol açıyor. Bunun yerine cildinizi hafifçe masaj yaparak yıkamanız tavsiye edilir.



5

Yüze sadece su çarpmak yeterli değildir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra iyice durulamanız ve gözeneklerinizde temizleyici artığı kalmadığından emin olmanız gerekiyor. Özellikle çene altı, alın çizgisi ve yanak kenarlarının iyice arındığından emin olmalısınız.



6

Ölü deriyi soyan, gözeneklerin açılmasını sağlayan peelingleri haftada ikiden fazla yaptığınız zaman cildinizin tahriş olmasına neden olur. Bu hassas işlemi yapmak için cilt tipinize uygun ürünler seçmeye özen göstermelisiniz.



7

Doğru bilinen yanlışlardan biri de yüzü kurularken fazla bastırmak. Birçok kişi yüzünü yıkadıktan sonra havluya sarılır ve en ufak bir nem tanesi kalmayıncaya kadar bastırırlar. Oysaki yapılması gereken, sadece kendinize özel bir havluyla hafifçe ıslaklığı almak ve cildin nemli kalmasını sağlamak. Bu sayede cildinizin nem dengesini koruyabilir, kırışıklıkların oluşmasını engelleyebilirsiniz.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR