24.06.2022-17:55 (Son Güncelleme:06.04.2023-17:00)


1

18 yaşındaki Nancy Morel Instagram’daki 100 bini aşkın takipçisiyle doktorların henüz teşhis edemediği cilt hastalığını paylaşarak ünlenmeyi başardı. Bir sivilceyle başlayarak kısa sürede vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan morluklarını gösteren Morel, “Farklı ve benzersiz olmak hem harika hem de çok zor” diyerek hastalık sürecini anlattı. Biz de Yüzde oluşan sivilcelerin bölgelere göre nedenlerini sizler için derledik.



2

Yüzde oluşan sivilceler

Yüzde oluşan sivilceler

Yüzde oluşan sivilceler vücuttaki herhangi bir problemin habercisi olabiliyor. İç organlarımızda herhangi bir problem ya da değişiklik olduğu zaman, yüzün farklı bölgelerinde sivilceler oluşabiliyor. Sivilce oluşan bölgelere göre oluşabilecek sağlık sorunlarını sizin için bir araya getirdik…



3

Burun

Burun

Burunda oluşan sivilceler kalp-damar hastalıklarıyla ilgili sorunlara işaret ediyor olabilir. Stres bunun ana nedenlerinden biridir.



4

Alın-kaş

Alın-kaş

Alın ve kaşların üzerinde sivilce oluşması bazı sindirim sistemi sorunlarına işarettir. Kaşlarınızın arasında çıkan sivilceler ise karaciğerde sorun olduğunu gösterir.



5

Yanak

Yanak

Yanaklar ve elmacık kemiklerinin üzerinde çıkan sivilceler akciğer ve bronşların durumu hakkında bilgi verir. Bu bölgelerde çıkan sivilceler aynı zamanda solunum sistemi ile ilgili problemleri de gösterebilir.



6

Çene

Çene

Bu bölgede oluşan sivilceler genelde üreme sistemiyle ilgilidir.



7

Kulak

Kulak

Kulaklarda oluşan sivilceler böbrekler ve idrar yolu sisteminin işleyişiyle ilgili sorunlara işaret ediyor olabilir. Tuz ve kahve tüketiminizi azaltmak, daha fazla su içerek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.



8

Dudak

Dudak

Ağız çevresinde çıkan sivilceler dermatolojik sorunlar, hazımsızlık ve bağırsak spazmıyla sonuçlanabilecek sindirim sorunlarının habercisi olabilir.



9

Dikkat edilmeli

Dikkat edilmeli

Yüzde çıkan sivilcelere dikkat edilmesi gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR