31.12.2020-13:09 (Son Güncelleme:25.04.2024-09:51)


1

Adeta saklı bir cennet olan Yuvarlakçay, daha çok yaz aylarında tercih edilse de kış aylarında bile harika vakit geçirmek için en ideal yerlerden biridir. Yuvarlakçay’ın gezilebilecek yerlerini, restoranlarını ve mükemmel alanlarını yakından tanımaya ve keşfetmeye ne dersiniz? O zaman okumaya devam edin!



2

Muğla Köyceğiz’de bulunan Yuvarlakçay, buz gibi sularıyla yaz aylarının vazgeçilmesidir diyebiliriz. Özellikle son dönemlerde daha da popülerliğini artıran Yuvarlakçay, bulunduğunuz şehrin trafiğinden, kargaşasından ve gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmanızı ve rahat bir nefes almanızı sağlayacak.



3

Buz gibi bir çayın etrafında yer alan bu muhteşem yerin su sıcaklığı, 6-7 derecededir. Yani buradan anlaşılacağı gibi bırakın suya girmeyi ayaklarınızı sokmak bile bir mucize gerektirecek.



4

Yuvarlakçay’ın asıl önemli kısmı ise, çayın üzerine kurulu olan salıncaklar… Çoğu ziyaretçinin sırf bu sebeple geldiğini bile belirtebiliriz. Hem değişik bir aktivite olduğu için tercih ediliyor hem de fotoğraf çekmek için sıklıkla ziyaret ediliyor.



5

Sandras Dağı’nın kar sularından beslenen Yuvarlakçay, doğayla iç içe olmak, piknik yapmak ve kamp yapmak için de idealdir. Üstelik hafta sonları güzel bir aktivite yapmak isteyenlerin de bir numaralı adresidir.



6

Sosyal medyada oldukça adını duyuran ve sırf bunun için bile yoğun ilgi gören Yuvarlakçay’a, her ilden akın ediliyor.



7

Salıncaklardan çaya atlamanın nasıl bir macera ve heyecan olacağını tahmin edebilirsiniz! Aynı zamanda çayın üzerindeki şelaleler de hem manzaranızı güzelleştirecek hem de içinizi.



8

Yaklaşık 20 restoranın bulunduğu bu alanda, kahvaltı yapmak ilk olarak herkesin tercihi. Bu yemyeşil doğanın içinde yemek yemek de harika olsa gerek.



9

Çınar ağaçlarının altında ve çayın yanında bulunan bu restoranlar arasında Yeşilvadi Restoran, Topgözü Pınar Restoran ve Defne Restoran en popüler yerlerdendir. Öte yandan bölgede pek çok otelin ve pansiyonun da yer aldığını söyleyelim.



10

YUVARLAKÇAY NEREDE?

YUVARLAKÇAY NEREDE?

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Yuvarlakçay, Muğla’ya 85 km mesafede konumlanıyor. Yuvarlakçay, Marmaris’e 77 km iken, Akkaya’ya ise 71 km mesafededir.



11

YUVARLAKÇAY NASIL GİDİLİR?

YUVARLAKÇAY NASIL GİDİLİR?

Dalaman Havalimanı’nda indiğiniz takdirde, araçla önce Ortaca, ardından Beyoba sapağına girmeniz gerekecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR