Yunanistan’la Suudi Arabistan Arasında Anlaşma İmzalandı

Yunanistan ile Suudi Arabistan mutabakata vardı. ABD'den satın aldığı Patriot hava savunma bataryalarından birinin Suudi Arabistan'a verilmesi kapsamında Yunanistan ile Suudi dışişleri bakanları arasında anlaşma imzalandığı belirtildi.

21.04.2021-11:06 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-11:06) Yunanistan’la Suudi Arabistan Arasında Anlaşma İmzalandı

Yunanistan ile Suudi Arabistan anlaşmayı imzaladı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Riyad’da açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ABD'den alınan Patriot hava savunma bataryalarından birinin Suudi Arabistan'a verilmesi anlaşması Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ile imzaladığını bildirildi. 

İŞ BİRLİĞİMİZDE BÜYÜK BİR İLERLEME 

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile Suudi Arabistan'ı ziyarette bulunan Dendias, Riyad'da Suudi yetkililerle olan temasları kapsamında Yunanistan ve Körfez İşbirliği Konseyi ile de bir anlaşma imzaladığını söyledi. Dendias, Yunanistan'ın, Suudi Arabistan ile diplomatik ve savunma alanındaki iş birliğini güçlendirdiğini belirterek, ‘Bu ülkemiz için Körfez ülkeleri ile iş birliğimizde büyük bir ilerleme oluşturuyor.’ diye konuştu. 

PATRİOT SAVUNMA SİSTEMİ, SUUDİ ARABİSTAN’DA FAALİYETE GEÇECEK 

Savunma Bakanı Panagiotopoulos ise iki ülke içinde imzalanan anlaşmanın Yunan ve Suudi silahlı kuvvetlerinin yeteneklerinin geliştirilmesine dair önem vurguladığını bildirdi. Panagiotopoulos, ‘Bu çerçevede hava kuvvetlerimize ait bir Patriot savunma sistemi, yakın gelecekte Suudi Arabistan topraklarında konuşlandırılacak ve faaliyete geçecek.’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal