Yunanistan'ın Provokasyonunun Ardından Türk Savaş Gemileri Ege’ye İndi

Yunanistan ve Mısır arasında deniz sorumluluk alanlarıyla ilgili imza atılan anlaşma ardından Gölcük’teki tüm savaş gemileri Ege Denizine girdi.

07.08.2020-21:34 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-21:45) Yunanistan'ın Provokasyonunun Ardından Türk Savaş Gemileri Ege’ye İndi

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de ve Ege Denizinde tansiyonu düşürme çağrısı üzerine Türkiye savaş gemilerini Ege’den çekmiş diyalog yolunu açmıştı. Ancak Yunanistan’ın Mısır ile Türkiye’nin münhasır ekonomik bölgesini hiçe sayarak anlaşma yapması Akdeniz’deki suları ısındırdı. Yunanistan ve Mısır’ın korsan bir anlaşma yapması üzerine Gölcük’deki Türk donanması demir aldı.

Alınan son bilgilere göre Türk Donanması Ege Denizine giriş yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, korsan anlaşmayı tanımadıklarını açıklarken, anlaşmayı provokasyon olarak değerlendirdi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin istikrarlı tavrı Fransa başta olarak pek çok ülkeyi çeşitli arayışlara sürüklüyor.

Türkiye ve Libya arasında gidilen deniz yetki anlaşması ardından Yunanistan harekete geçti ve Mısır ile bunun gibi bir anlaşmaya imza attı. Fakat bu anlaşmanın ardından Türkiye ve Libya'nın deniz yetki bölgesiyle Mısır ve Yunanistan'ın deniz sorumluluk bölgesi birbiriyle çakıştı.

Türkiye, Yunanistan ve Mısır'ın anlaşmasını tanımadığını bildirirken, Dışişleri Bakanlığı 'korsan anlaşma'yı provokasyon olarak değerlendiriyor.

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki çıkarlarından caymayacağının altını attığı kararlı adımlarla çizerken, Yunanistan'ın hamlesi ardından bir defa daha uygulamaya geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal