Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki Sızma Girişimi Böyle Önlendi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru haklarını korumaya yönelik kararlı tavrı, meyvelerini vermeyi sürdürüyor.

19.04.2021-12:23 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-12:32) Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki Sızma Girişimi Böyle Önlendi

Doğu Akdeniz ve Ege'de kurduğu bölgesel üstünlükle tartışılmaz bir kuvvet haline gelen Türkiye'nin güçlü konumundan rahatsız olan Yunanistan, gerilimler yaratarak bölgede huzur bozmaya yönelik girişimlerde bulunmaktadır.

YUNANİSTAN PROVOKASYONA ARA VERMİYOR

Doğu Akdeniz'deki meşru sınırlarını korumakta kararlı olan Türkiye'ye karşı birçok ülkeyi birlik olmaya çağıran fakat her seferinde hüsrana uğrayan Yunanistan, son olarak Dışişleri Bakanı Nikos Dendias kanalı ile Türkiye'yi hedef alan söylemlerde bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, Çavuşoğlu'nun verdiği bütün pozitif mesajlara rağmen provokasyona soyunan Dendias, Türkiye'ye yönelttiği küstah suçlamalara Çavuşoğlu'nun cevaplarından sonra son vermek zorunda kalmıştı. Dendias'ın başarısız provokasyon girişimi gündemdeki yerini korurken, Yunan basınında bu kez Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın sızma girişimini nasıl engellediği ses getirdi.

YASA DIŞI NAVTEX İLAN ETTİ

Dendias'ın Türkiye ziyareti yaptığı tarihlerde Yunan Deniz Kuvvetleri'nin yayınladığı bir NAVTEX, Fransız ''L'Atalante'' gemisinin 15-18 Nisan tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de, Girit Adası'nın güneydoğusunda bilimsel araştırmalar yapacağını açıkladı.

Yunanistan'ın yayınladığı NAVTEX'te Fransız gemisinin, Girit Adası ile Rodos'un güneyi olarak belirttiği araştırma sahasının, Yunan kara sularına dahil olduğu ifade edildi. Fakat Türkiye, Türk kara sularına yönelik sınır ihlali yapıldığı için söz konusu bölge için NAVTEX yayınlama yetkisinin yalnızca Türkiye'ye ait olduğunu net bir şekilde ifade ederek ihtarda bulundu.

TÜRKİYE GERİ PÜSKÜRTTÜ

Yunan donanmasına ait olan Elli fırkateyni refakatindeki L'Atalante, Türk kıta sahanlığına izinsiz girme teşebbüsünün ardından Türkiye'nin müdahalesi ile Türk kıta sahanlığından geri püskürtüldü. Türkiye'nin kararlı tavrı sonrası bölgeden uzaklaştırılan iki geminin uğradığı hezimetse, Yunan basınında büyük yankı uyandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal