Yunanistan'daki Yolsuzluğun Tanığı Konuştu

Bir inşaat mühendisi Yunanlı eski bakan Yiannos Papantoniou ve karısı Stavroula Kourakou'ya kara para aklamakta yardım ettiğini itiraf etti.

25.10.2018-13:44 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-13:38) Yunanistan'daki Yolsuzluğun Tanığı Konuştu

Eski bakan Yiannos Papantoniou ve karısı Stavroula Kourakou'nun kara para aklamakla suçlandıkları davada ifade veren bir inşaat mühendisi yurt dışına 2,5 milyon avroluk nakit para aktarılmasına yardım ettiğini söyledi. Papantoniou ve eşi Salı günü yolsuzluk suçundan savcının önünde ifade verdiler ve Çarşamba gününün erken saatlerinde ülkeden kaçacakları endişesiyle gözaltına alındılar. Eski bakan, savunma bakanı olduğu sırada altı donanma fırkateynini yenilemek için 2003 sözleşmesiyle birlikte 2,8 milyon € 'luk para akladığı iddiasını reddetti.

Tanık ayrıca, 2002 ve 2003 yıllarında Papantoniou'dan toplamda 2,5 milyon nakit para taksit aldığını ve parayı Atina'nın kuzey banliyölerindeki bir bankaya yatırdığını söyledi.  Ayrıca “İsviçre için kalan para” nın Papantoniou'nun ve eşinin isimlerini taşıyan bir hesapta olduğunu iddia etti. Savcılar tanığı 500 bin € 'luk kefaletle serbest bıraktı ve ülkeyi terk etmesini yasakladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal