Yunanistan'da Yanlış Üretilen Maskeler Tepki Topladı

Yunanistan hükümeti tarafından okullara dağıtılan ücretsiz maskeler yanlış ölçümlerden dolayı hem çocuklara hem de yetişkinlere çok büyük geldiği için tepki topladı.

17.09.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:03) Yunanistan'da Yanlış Üretilen Maskeler Tepki Topladı

Yunan hükumetinin okullara ücretsiz olarak maske sağlama planı kapsamında dağıtılan maskelerin hem çocuklar hem de yetişkinler için çok büyük boyutlarda olduğu görüldü. Ölçüleri yanlış olan maske tepki topladı.

'BOYUT BAŞINDAN BERİ ÇOK BÜYÜKTÜ'

500 bin maske ihalesini kazanan firmanın yetkilisi Yiannis Stathopoulos ise, bir televizyon programına verdiği demeçte, ‘Boyut başından beri çok büyüktü’ itirafında bulundu.

Stathopoulos, maske boyutlarının 10 yaş altı çocuklar için 10x18 santimetre, 10 yaşından büyük okul çocukları içinde 12x22 santimetre boyutunda olduğunu belirtti. Sağlık Bakan Yardımcısı Vassilis Kontozamanis ise, bu başarısızlığın hükümet ile firma arasındaki bir yanlış anlaşmadan kaynaklandığını söyledi. Ölçülerin daha önceden hazırlanmış olan kumaşlar için verildiğini belirtti.

Üretici firma, yalnızca çocuklar için değil herkes için çok büyük olan maskelerin neden daha önce dikildiğine dair gelen sorulara yanıt vermedi.

'FELAKETLE SONUÇLANAN BİR BAŞARISIZLIK'

Üretici firma temsilcisi Stathopoulos ise şartnamelerin Yunanistan hükümetine bağlı Kovid-19 sağlık uzmanları komitesi tarafından sağlandığını iddia etti. Maskeler, Yunanistan Başbakanının kız kardeşi ve iktidar partisi milletvekili Dora Bakoyanni tarafından bile tepki aldı.

Bakoyanni, bu durumu ‘Felaketle sonuçlanan bir başarısızlık’ olarak tanımladı. Sağlık Bakanlığı ise yaşanan durumun en kısa sürede düzeltileceğine dair söz verdi.

Yunanistan'da çok sayıda vatandaş, yüzlerini kapatan maskelerle çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal