Yunanistan Alev Alev Yanıyor! Binlerce İnsan Şehri Terk Etmeye Başladı

Tüm dünyada alevlerle mücadelesine devam ediyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki orman yangınlar, yangından etkilenen 9 kişi hastaneye kaldırıldı.

07.08.2021-12:40 - (Son Güncelleme: 07.08.2021-13:19) Yunanistan Alev Alev Yanıyor! Binlerce İnsan Şehri Terk Etmeye Başladı

Son günlerde tüm dünya orman yangınları felaketi ile karşı karşıya kaldı. Sıcaklıkların rekor seviyeye çıktığı Yunanistan'da ise orman yangınlarıyla mücadele hız kesmeden sürüyor. Atina Ulusal Gözlemevi (NOA), bugün sıcaklıklarda önemli bir düşüş beklenmesine rağmen rüzgarların şiddetini arttıracağı ve orman yangını riskinin "çok yüksek" olduğu konusunda uyarıda bulundu. 

PATLAYAN KOZALAKLAR YENİ YANGINA YOL AÇTI 

Başkent Atina'nın kuzeyinde gece saatlerinde alevlerin yeniden yükselmesi sonucu binlerce insan şehri terk ederken, itfaiye ekipleri gece boyunca alevlerin yerleşim bölgelerine, elektrik tesisatlarına ve tarihi mekanlara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Toplam 450 itfaiyeci, 40 yer ekibi, 150 itfaiye aracının yanı sıra 3 helikopter ve 7 uçak söndürme çalışmalarında yer aldı. Başkentin kuzeyindeki çalışmalara Fransa ve Kıbrıs'tan gelen itfaiyeciler de destek verdi. Ülkenin ana karayolunun birçok noktasında trafik dururken, patlayan kozalaklar otoyol kenarına sıçrayarak yeni yangına yol açtı. 

AŞIRI YANGIN" RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA 

Demiryolu seferlerinin de aksadığı bölgede, Atina ve çevresinde elektrik kesintileri yaşandı. Atina'nın kuzeyindeki Ritsona kampından da yaklaşık 2 bin göçmen ve mülteci, başka bir tesise tahliye edildi. Ülkenin Sivil Koruma Kurumu, sıcaklıkların 40 santigrat derece civarında seyretmeye devam etmesi nedeniyle "aşırı yangın" uyarısı yayımladı. Selanik, Evros, Kefalonya, Kandiye, Attika, Messinia, Achaia, Eğriboz, Karpathos'un yarın için "aşırı yangın" riskiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi. 

ALEVLERDEN 9 KİŞİ ETKİLENDİ, 3'ÜNÜN SOLUNUM SIKINTISI VAR 

Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias, Atina'nın kuzeyinde çıkan yangından 9 kişinin etkilenerek ambulansla Atina'daki hastanelere götürüldüğünü, 3'ünün solunum sıkıntısı çektiğini açıkladı. İtfaiye Teşkilatı'ndan Aristotelis Papadopoulos ise "Tüm ülkeyi etkileyen, şiddeti ve süresi açısından son 30 yılın en kötüsü olan büyük bir sıcak hava dalgasının 10. gününden geçiyoruz" ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal