Yunan F-16'lardan Türk Gemisine Taciz!

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 adet F-16, "TCG Çeşme" gemisine tacizde bulundu.

23.02.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-15:24) Yunan F-16'lardan Türk Gemisine Taciz!

Yunanistan'a ait savaş uçakları, kuzey Ege'nin uluslararası suları üzerinde hidrografik alanda bilimsel ve teknik araştırmalar gerçekleştirem TCG Çeşme gemisini taciz etti. Araştırma gemisine yanaşan dört  Yunan savaş uçağından biri iki deniz mili uzaklığında chaff fişeği bırakarak taciz etti.

TCG Çeşme araştırma gemisi, kuzey Ege'nin uluslararası suları üzerinde hidrografik alanda bilimsel ile teknik araştırma faaliyetlerine başladı.

Senelik planlı çalışma programı çerçevesinde 2 Mart tarihine kadar kuzey Ege'de bilimsel ile teknik çalışmalarını gerçekleştirecek gemi Yunanistan'a bağlı F-16'lar tarafından taciz edildi.

Yunanistan Hava Kuvvetlerine bağlı dört adet F-16 uçağı Limni Adası batısında TCG Çeşme'ye yanaştı. Savaş uçaklarından birisi olan TCG Çeşme'ye iki deniz mili uzaklıkta bir chaff fişeği atarak taciz etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Yunan savaş uçaklarının 1000 metre irtifadan gerçekleştirdikleri tacize ilişkin gereken karşılığın verildiğini ifade edildi.

Isı ile radar güdümlü füzeleri kandırmak adına kullanılan Chaff önleme düzeni askeri uçakların genelinde mevcut. Sistem pilotlar aracılığıyla ya da uçaktaki sistemler aracılığıyla otomatik bir şekilde fırlatılıyor.

Türkiye, Ege ile Doğu Akdeniz'de problemlerin uluslararası hukuk, diyalog ile iyi komşuluk ilişkileri kurmak için çözümüne ilişkin tutumunu muhafaza ederken, Yunanistan bölgede tansiyonu yükseltecek her türlü çalışmalara devam ediyor.

İstişari müzakerelerin başladığı 25 Ocak tarihinden bu yana Yunanistan, İskiri Adası kuzeybatısında bulunan uluslararası suları da içinde barındıran alanda yirmi gemi ile pek çok hava unsuru ve Şimşek-21 Tatbikatı'nı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal