Yunan Basını: Türkiye ile Sakin Sular İçin İlk Adım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan ziyareti sonra Yunan basını "Sakin sular için ilk adım" başlığını kullandı.

01.06.2021-18:48 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-18:48) Yunan Basını: Türkiye ile Sakin Sular İçin İlk Adım

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyaretinin yankıları devam ediyor. Yunan basınında yer alan Çavuşoğlu’nun Atina ilişkilerine dair, görüşmelerin "samimi ve dostça bir atmosferde gerçekleştirildiği" yorumları öne çıkıyor.

Yunan devlet ajansı ANA-MPA, "Diplomatik Kaynaklar: Dendias-Çavuşoğlu samimi biçimde tüm meseleler üzerinde görüştü" manşetli haberinde, Bakan Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias görüşmesinin "samimi bir atmosferde geçtiğini ve tüm meselelerin ele alındığını" bildirdi.

Ajans, Çavuşoğlu’nun Dendias ile bir araya gelmeden önce Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile de bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurarak Yunan diplomatik çevrelerin, görüşmelerde ölçülü diyalog adımları atıldığını ve tarafların samimi düşünceler üzerine alışverişte bulunarak kendi tezlerini açıklayarak görüşünü bildirdiklerini yazdı.

''SAKİN SULAR İÇİN İLK ADIM''

Kathimerini gazetesi "Sakin sular için ilk adım" başlığını kullandı. Haberde, "Bu planlamaların olumlu sonuç getirmesinin, Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel’de 14 Haziran’da gerçekleştireceği olası görüşme için önemli bir zemin olacağı" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan’ın resmi televizyon kanalı ER T de, Çavuşoğlu-Dendias görüşmesinin sıcaklığı ve bütün konuları kapsadığına dikkati çekti. 

İki devletin dışişleri bakanının yürüdüğü anları yayınlayan Open TV de Çavuşoğlu ve Dendias’ın normale dönme konusundaki taleplerini vurguladı.

Avgi gazetesi "Sakin Bir Yaz Umarken" başlıklı haber-yorumunda, Çavuşoğlu-Dendias görüşmesinde; Yunanistan ve Türkiye’nin Ege’de sakin bir ortam istediğinde bulunduğu ifade edildi.

BİRÇOK ALANDA ORTAK GÖRÜŞ SAĞLANDI

To Vima gazetesi de, "Dendias ve Çavuşoğlu ekonomik iş birliğiyle ilgili 25 konuyu onayladı" başlığını kullandı. İki ülke arasında taşımacılık, enerji, turizm, denizcilik, eğitim ve sağlık gibi alanlarda iş birliğini kapsayan bir listede ortak bir görüşte bulundukları açıklandı. 

Protothema ise “Dendias-Çavuşoğlu görüşmesi: Olumlu gündemin 25 maddesi şunlar" isimli manşetiyle haberinde, iki bakanın görüşmesinde, 29 Mayıs’ta Kavala’da bir araya gelen Önal ve Frangoyannis’in üzerinde çalışıp hazırladığı ekonomik iş birliği listesine onay verdiklerine dair vurgular yapıldı.

Haberde, sözü edilen listede iki ülkenin koronavirüs aşı sertifikalarının tanınması ve çevresel iş birliği ile ilgili maddeleri de barındırdığı dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal