14.06.2022-11:14 (Son Güncelleme:13.10.2023-16:55)


1

Yumurta kabukları hem cilde, hem bitkilere hem de sağlığa çok iyi geliyorlar.



2

Yumurta kabuğu kalsiyum bakımından çok zengindir. Bu zenginlik doğru çöpe atılır. Fakat ezerek bitkileriniz toprağına atarak onlara kalsiyum desteği sağlayabilirsiniz. Bu yaptığınız şeyin gübrelemeden bir farkı yoktur gerçekte.



3

Herkesin şikayet ettiği cilt lekelerinden yumurta kabuğuyla kurtulun. Yumurta kabuğunuzu rondodan geçirip toz şekline getirin. dilerseniz havanda da ezebilirsiniz, önemli olan toz şekline getirmenizdir. Ardından bu yumurta kabuğunun tozundan bir tatlı kaşığı alın. Susuz, bir tatlı kaşığı yoğurtla ve iki tatlı kaşığı yumurta beyazını karıştırın. Üç damla limon suyu katın ve biraz daha karıştırın. Yüzünüze sürün.



4

Barındırdığı bol kalsiyumdan bahsedilen yumurta kabuğu, kuşkusuz kemikler için faydalıdır. Son vakitlerde tıp camiasında yenilikler arayanların, doğal şeylere yönelenlerin bir çıkış kapısı olmuştur.



5

Kahve makinelerinde yapılan kahvelerin acılığının yok edilmesi için yumurta kabukları kullanılabilir. Kahve koyduğunuz alana, bir yumurtanın kabuğunu parçalayarak yerleştirin.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR