05.03.2020-17:00 (Son Güncelleme:25.04.2024-12:17)


1

Yulaf, bol lifli olması ve diyetlerde rahatlıkla tüketilebilmesi nedeniyle tariflerde sıkça kullanılan bir besin. Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü düşüren, metabolizmayı hızlandıran, mideye ve sindirime iyi gelen yulaf ile çeşit çeşit sağlıklı atıştırmalık yapmak mümkün.



2

2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 adet olgun muz, 1 çay karşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı damla çikolata ile kendinize sağlıklı bir ara öğün hazırlayabilirsiniz. Muzu sulandırmadan çatal yardımıyla ezin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Karışımı buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kaşık yardımıyla dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakın. Az malzemeyle hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklarınız hazır.



3

7 adet hurma, 3 adet günkurusu kayısı, 1 adet küçük boy muz, 2 çay bardağı yulaf ezmesi, 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık, 1 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt, 2 çay kaşığı tarçın kullanarak tatlı krizlerini hafif şekilde atlatabilirsiniz. Öncelikle çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın. Hurma, muz, süt ve kayısıları mutfak robotundan geçirin. Ardından içerisine yulaf ezmesi, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha robotu çalıştırın. Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Tüm harcı hazırladıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.



4

6 yemek kaşığı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (tercihen şeker ilavesiz), 3 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında), 1 çay bardağı damla çikolata, 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı vanilya aroması ile un kullanmadan kurabiye yapabilirsiniz. Bunun için tereyağı, pudra şekeri ve fıstık ezmesini bir kabın içerisine ekleyin. Mikser yardımıyla güzelce çırpın. Karışımın içerisine vanilya özütünü ilave ederek bir miktar daha karıştırın. Yulaf ezmesini de ekleyerek spatula yardımıyla malzemeleri birbirine yedirin. Üzerine damla çikolataları da ekleyerek bir kez daha karıştırın. Eğer damla çikolata kullanmak istemezseniz kuruyemiş tercih edebilirsiniz. Karışımın üzerini streç filmle sarın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Dolaptan çıkardığınız hamuru dondurma kaşığı yardımıyla minik toplar haline getirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.



5

4 adet havuç, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 7 adet hurma, 4 yemek kaşığı pekmez, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile cezerye tadında trufflar hazırlayabilirsiniz. Öncelikle havuçları rendeleyerek bir tava içerisinde zeytinyağı ile kavurun. Daha sonra havuçları oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Karışım istediğiniz kıvama geldiğinde şekil vererek minik toplar yapın. İsteğe bağlı olarak üzerini hindistan ceviziyle kaplayarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Sağlıklı trufflarınız hazır, afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR