Dogecoin Nedir, Yorumu ve Geleceği Nasıl?

Tesla CEO'su Elon Musk,, witter üzerinden Binance'in CEO'su Changpeng Zhao'ya, Dogecoin hakkında neler yaşandığı yönünde sorular yöneltti.

12.02.2021-17:01 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:41)  Dogecoin Nedir, Yorumu ve Geleceği Nasıl?

Dogecoin meme coin fikrinin başlarından beri olarak tanınmaktadır. Volatilitesi yüksek olan ve kısa vade yatırımcıların en çok tercih ettiği paralardan biri olan Dogecoin, Elon Musk'ın da en çok tercih ettiği kripto paralardan biri.

TESLA DOGECOIN İLE SATIMA BAŞLADI

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Tesla ilişkili ürünlerin Dogecoin ile satın alınabileceğini açıkladı. Bu açıklama sonrası Dogecoin'in değeri yüzde 11 arttı. 


DOGEYCOIN NEDİR? DOGEYCOIN KAÇ TL?

Doge Yellow Coin, henüz yeni kullanılma sürülmüş bir kripto paradır. Shiba, Dogecoin, Saitama gibi o da simge olarak köpek kullanır. 1 Kasım 2021'de sürülen Binance Smart Chain altyapısını kullanmaktadır. Amacı dünya köpeklerine yardım etmektir. Dogeycoin şu an 0.002751 TL'den işlem görüyor.

DOGEYCOIN YORUMU VE GELECEĞİ

 Binance altyapısı kullanması sebebiyle ilham aldığı Dogecoin'den 10 kat daha hızlı işlem görmektedir. Aynı zamanda daha az işlem ücreti alır. Doge Yellow Coin'in sınırsız olmaması onu güvenilir kılıyor. Arz miktarı 100.000.000.000'dur. Shiba ve Dogecoin'den düşük arza sahip olması, kendisinin fiyatının bu ikili geçmesinin çok muhtemel olduğunu gösteriyor. Twitter'da Dogeyellow token çıktı başlığı yükselip duruyor.


DOGECOIN NEDİR?

Kripto para piyasasında manipülasyonlar sayesinde büyük yükseliş çizgisi tutturan DOGECOIN, Elon Musk bu kripto parayla binlerce kişiyi zengin etmiş oldu. Tweet atarak paranın değerini manipüle eden Musk, milyarlarca dolar yatırımını kripto paraya çekti. Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilen kripto para, internet fenomeni köpek Doge'u kripto para görseli olarak insanlara sundu. 

Litecoin tabanlı olan Dogecoin, 6 Aralık 2013 yılında tanıtılmasından 8 yıl sonra 2021'de 5,4 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. 4 Mayıs itibariyle 62 milyar dolara ulaşan değeriyle Dogecoin en çok tercih edilen kripto paralar arasında. Şaka amaçlı çıkartılan Dogecoin yükselmeye devam edecek. Bitcoin'den daha geniş demografik ağa hitap etmeyi amaçlayarak üretilen Dogecoin, 

DOGECOIN YORUM VE GELECEĞİ

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yaptığı paylaşımlarla Dogecoin'i ünlü etti. Henüz daha Robinhood kripto para borsasında listelenmeyen Dogecoin'in ne zaman listeleneceği merak konusu. Elon Musk'ın göz bebeği kripto paraların başında gelen Dogecoin, şu an 2.28 lira seviyesinde işlem görmekte. Dengesiz ilerleyişi son bulan Dogecoin şu an yatırımcısına para kazandırmış durumda.


Açık bir şekilde Dogecoin'i destekleyen Musk, bu sefer yaptığı dolaylı destek sonucu Dogecoin tekrardan yükselmeye başladı. Yaptığı paylaşımlar Shiba Inu'nun değerini 70'e katlatan Musk, Shiba Inu Dogecoin klonu olduğu için dolaylı yoldan en sevdiği kripto paraya da yardım etmiş oldu. 

 Dogecoin 0,2602 dolar üzerinden işlem görmekte ve 2,5 milyar dolar işlem hacmi olan bu para biriminin marketcap platformunda 45 milyar değere çıkan bir hacmi bulunuyor. 

DOGECOIN SON DURUM, DOGECOIN KAÇ TL? 

Dogecoin, Dalgalı ilerleyişine devam ediyor. Dogecoin şu an 0,194500 dolar seviyesinde ilerliyor. Dogecoin şu an 2,64 TL durumunu koruyor.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUYA AİTTİR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal