YSK'nın Bugün Gerekçeli Kararını Açıklaması Bekleniyor

YSK, 6 Mayıs'ta verdiği kararda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesine karar vermişti. Kurulun bugün toplanarak gerekçeli kararını açıklaması bekleniyor.

20.05.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-10:23)

YSK, AK Parti ve MHP'nin olağanüstü itirazları kapsamında gerçekleştirilen başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanmasına karar verdi. Beş saati geçen toplantıda oylamaya 11 kurul üyesi katıldı. YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 4 üye karara ret oyu verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin tekrarlanması kararı 4'e karşı 7 oyu ile verildi.

KURUL, İPTALE İLİŞKİN KISA KARARINI AÇIKLAMIŞTI

Kararda, “Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurulları tarafından kanuna aykırı kurulması ve bu konunun da seçim sonucuna etki etmesi sebebiyle 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle tekrarlanmasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptal edilmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tekrar seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu atamalarını yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir” denilmişti.

Kurul İstanbul kararına yönelik tartışmaların sürdüğü sürede şimdilik sonuç ile alakalı gerekçeli kararını açıklamadı. Bugün kurulun toplanarak, gerekli tasnif ve imza işlemlerinin sonrasında gerekçeli kararı kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal