YPG Destek Arayışında, Rusya ve Şam'a Teklifte Bulundu

ABD'nin ani bir kararla Suriye'den geri çekilmesinin ardından PKK/YPG'den Moskova ve Şam’a birer heyet göndererek Türkiye'nin operasyonlarına karşı sınırların korunmasını talep etti.

28.12.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-12:24) YPG Destek Arayışında, Rusya ve Şam'a Teklifte Bulundu

ABD'nin ani bir kararla Suriye'den geri çekilmesinin ardından PKK/YPG'den Moskova ve Şam’a birer heyet göndererek Türkiye'nin operasyonlarına karşı sınırların korunmasını talep etti. ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık'ta duyurduğu ABD askerini Suriye'den geri çekme kararının sonrasında, terör örgütü PKK/YPG kendisine destek olacak yeni bir ülke arayışına girdi. Terör örgütü bu doğrultuda Fransa, Rusya ve Esed rejimi ile görüşmeler düzenledi.

YPG Rusya ve Şam’a birer heyet göndererek Rus ve Suriyeli yetkililerle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde PKK/YPG, rejim ordusunun YPG'nin kontrolündeki bölgede Türkiye ile arasındaki sınırları korumasını istedi.

Reuters haber ajansına açıklama yapan terörist başlarından Aldar Halil, Moskova'ya başka bir ziyaret daha olacağını söyledi. Rusya'nın Şam'ı, "egemenlikten doğan görevlerini yapması konusunda" ikna edeceğini belirterek, "Rusya ve rejimle, kuzey sınırlarını korumak için açık bir mekanizma arayışı nedeniyle görüşme yaptık. Rusya'nın istikrar sağlamada önemli bir rol üstlenmesini istiyoruz."

Rus diplomatlarla görüşmek için Moskova'ya giden YPG’li heyet üyesi Badran Jia Kurd ise, "Türkiye'nin olası bir operasyonunun önüne geçmek amacıyla çeşitli ihtimalleri tartışıyoruz. Bu bölgede sınırları korumak Suriye hükümetinin sorumluluğudur, biz de bunu tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal