Yoğurt kürü nasıl yapılır, faydaları nelerdir, zayıflatır mı? İbrahim Saraçoğlu'nun her yerde aranan yoğurt kürü tarifi

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin en çok başvurduğu yöntemlerden biri yoğurt kürü, son dönemlerin en çok araştırılan konularından biri. Peki yoğurt kürü nedir, nasıl yapılır? Yoğurt kürü tarifleri gibi merak edilenleri haberimizde topladık. İşte merak edilen soruların cevapları.

07.04.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-15:09)

Kış aylarında alınan kilolardan hızlıca kurtulmak isteyenlerin imdadına yetişen yoğurt kürü, son dönemlerin en sık başvurulan zayıflama yöntemi. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan, binbir derde dava yoğurt, hızlı kilo vermek isteyenlerinde imdadına yetişiyor. 

Yoğurt, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko bakımından oldukça zengin olan bir besin. Yapılan bilimsel araştırmalara göreyse sağlık için oldukça faydalı olan yoğurt, yağ yakımında da oldukça etkili olduğu gözlemledi. Yoğurtla hazırlayacağınız kür, tok kalmanızı sağlayacak, yağ yakımını hızlandıracak ve aynı zamanda sindirim sisteminizi düzene sokmakta yardımcı olacak. 

Yoğurt kürü oldukça basit, herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bir yöntem. Birçok yoğurt ile yapılan tarif vardır. Bunların başında zayıflamaya ve sindirime iyi gelen başlıca besinler yer alır. Bu besinler, zencefil, yulaf, pul biber, limon, keten tohumu, chia tohumu, karabuğday, kabak veya semizotudur.  

Yoğurt kürü ile zayıflama

Kendisi de Yogurt adıyla tüm dünyada Türkçe adıyla bilinen geleneksel yiyeceğimiz yoğurt, her yemek yanında yenirken, yoğurt kürünün de faydaları saymakla bitmiyor. 

Yoğurt kürü yağ yakıcı özelliği nedeniyle göbek bölgesindeki yağlardan kolayca kurtulmanızı sağlar ve göbek eritmekte en etkili rolü oynar diyebiliriz. Yoğurt kürü detoks kürlerinden olması nedeniyle sizi fazlasıyla tok tutar ve karnınızı acıktırmaz. Bu nedenle boş yere kalorili yiyecekler tüketip fazla kilo almanızı engeller.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, yoğurt kürü ile zayıflamak isteyenler için özel yoğurt kürü tariflerini paylaştı.

yoğurt kürü tarifi

Yoğurt kürü tarifi

Yoğurt kürü sadece yoğurt, limon suyu ve pul biber gibi gayet ekonomik gıdalardan oluştuğu için bütçenizi de hiç zorlamaz.

- Yoğurt pul biber kolayca zayıflatır.

- Yoğurt içeriğindeki yararlı bakteriler sayesinde sağlık için de çok faydalı bir besin kaynağıdır.

Yoğurt kürü malzemeleri:

- Yarım adet limon suyu

- 1 çay kaşığı pul biber

- 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt

Yoğurt kürü için gerekli olan malzemeleri uygun büyüklükte bir kase içinde karıştırarak işleme başlayın. Yoğurt kürünü göbek eritmek için kolayca deneyebilirsiniz. Bu yoğurt kürünü gece yatmadan 3 saat önce tüketebilirsiniz. Yoğurt kürünü tükettikten sonra daha iyi etki almak için kesinlikle başka bir gıda tüketmeyin. Yatana kadar küçük yudumlar ile 4-5 bardak sadece su içebilirsiniz, fakat başka içecek de içmeyin. Yoğurt kürünü haftanın sadece 2 günü uygulamanız yeterlidir. Bu yoğurt kürü sayesinde kısa sürede formunuza kavuşacaksınızdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal