28.03.2020-15:55 (Son Güncelleme:17.04.2024-00:15)


1

YKS konuları ÖSYM Başkanı Halis Aygün ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son açıklamalarından sonra şekillendi. 25-26 Temmuz tarihinde yapılmasına karar verilen YKS kapsamında TYT ve AYT konuları içerisinden bir takımı ayrıştırılarak soru havuzunun dışına çıkarılacak.YKS TYT AYT konu dağılımıyla ilgili yetkili kişilerin açıklamaları... ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medyadan 20-21 Haziran'da yapılması planlanan fakat covid-19 tebdirleri kapsamında 25-26 Temmuz'a alınan 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'yla ilgili paylaşımda bulundu.



2

EKSİK KONULAR TAMALANMALI

EKSİK KONULAR TAMALANMALI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, açıklamasında, ailelerin ve öğrencilerin müsterih olmasını istedi. Adayların gönül rahatlığıyla çalışmalarını sürdürmelerini öneren Aygün, "Adaylarımız eksiklerini tamamlasınlar. Onlar bizim evlatlarımız, geleceğimiz, onların mağdur olmaması için gerekenler yapılmaktadır ve yapılacaktır. Her türlü duruma göre hazırlıklarımızı yaptık ve yapıyoruz. Bu kapsamda, tüm sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, Milli Eğitim Bakanlığının önereceği müfredat ve kazanımlara göre önceki yıllarla aynı çerçevede olacak. " ifadelerini kullandı.



3

Milli Eğitim Bakanlığı , YKS'de sorulacak soruların müfredat kapsamıyla alakalı güncelleme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncellemesine bakıldığında 25-26 Temmuz'daki YKS'de 9, 10 ve 11. sınıf müfredatıyla beraber 12. sınıfın birinci döneminin konularından sorular sorulacak. 12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ile 11'inci sınıf müfredatlarına ilave olarak 12. sınıf öğretim programlarının yalnızca birinci döneminden sorumlu tutulacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise "YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar." açıklamasında bulundu.



4

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ise sosyal medya (twitter) hesabından şu paylaşımda bulundu: "YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11.sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar."



5

12. SINIF 1. DÖNEM MÜFREDATINDAKİ KONULAR NE?

12. SINIF 1. DÖNEM MÜFREDATINDAKİ KONULAR NE?

12. sınıf 1. dönem matematik müfredatındaki konular şu şekilde; 12. Sınıf Matematik Konuları ve Müfredatı Üstel ve Logaritmik Fonksiyonlar Üstel Fonksiyon Logaritma Fonksiyonu Üstel, Logaritmik Denklemler ve Eşitsizlikler Diziler Gerçek Sayı Dizileri Trigonometri Toplam-Fark ve İki Kat Açı Formülleri Trigonometrik Denklemler Dönüşümler Analitik Düzlemde Temel Dönüşümler Türev Limit ve Süreklilik Anlık Değişim Oranı ve Türev Türevin Uygulamaları



6

İntegral Belirsiz İntegral Belirli İntegral ve Uygulamaları Analitik Geometri Çemberin Analitik İncelenmesi Denklem ve Eşitsizlikler Üslü ve Köklü İfadeler Bilinçli Tüketici Aritmetiği Veri Veri Analizi Ölçme Çevre, Alan ve Hacim Ölçme Katı Cisimler Küre ve Silindir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR