YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ile alakalı son dakika açıklamaları büyük bir merak ile takip ediliyor. YKS 2021 tercih sonuçları için yaşanan heyecan giderek artmakta. Peki YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

28.06.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-08:55)

26 ve 27 Haziran tarihleri arasında YKS sınavları yapılmış ve sonuçların açıklanmasından sonra 5 - 20 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercih işlemleri yapılmıştı. Tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi ise yüz binlerce üniversite öğrencisi adayı olan gençler tarafından büyük bir merak ile bekleniyor. Konuya dair ÖSYM Başkanı Halis Aygün geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, 'Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.' sözlerini paylaşmıştı.

2 VE 4 YILLIK TABAN, TAVAN PUANLAR

Üniversitelerin 2021 senesine ait taban ve tavan puanları henüz açıklanmadı fakat 2020 yılına ait taban ve tavan puanlara bakarak üniversiteler ve bölümler hakkında fikir sahibi olunabilir.

Üniversitelerin 2020 senesine ait taban ve tavan puanları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde PDF olarak yer almaktadır. Söz konusu PDF'lerde taban ve tavan puanlar, puan türü, kontenjan bilgisi, üniversite ve bölümler yer almaktadır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları 6 - 10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlarsa 4 - 8 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

YKS SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

26 ve 27 Haziran tarihleri arasında yapılan YKS sınavlarının tüm sorularının ve cevaplarının da yer aldığı soru kitapçığı ÖSYM'nin resmi internet sitesinde geçtiğimiz gün erişime açıldı.

YKS TERCİHİ YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Tercih yaparken izlemeniz gereken çok önemli adımlar bulunuyor. Bu adımlara dikkat ederek tercih listenizi mümkün olduğunca doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

Doğru tercih adımları;

1. Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu mutlak bir şekilde okunmalı ve bu kılavuza göre hiçbir ön şart gözetilmeksizin istek sırasına göre tercih edeceğiniz tüm program ve bölümler tespit .

2. Belirlenmiş olan program ve bölümlerin yanlarına tüm özellikleri (burs, ücret, özel koşullar vb.) ve tercih edilen bölüme bir önceki yıl içerisinde giren adayların başarı sıraları eklenmelidir.

3. Tercihler kesinlikle başarı sırası dikkate alınarak yapılmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal