Yıllara Göre Hazinenin Faiz Gideri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun faizle alakalı eleştirilerine cevap verdi. Ünal, AK Parti hükumetlerinin her zaman faizle mücadele edeceğinin altını çizdi.

22.12.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-15:00) Yıllara Göre Hazinenin Faiz Gideri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun faizle alakalı Meclis'te yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Ünal, CHP lideri için mitomani teşhisi yaptı, hastalıklı yapının sürdüğünü ifade etti.

Mahir Ünal, "AK Parti hükümetleri yüksek faizle, emeğin, alın terinin en büyük düşmanı olan bu belayla her zaman mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir." açıklamasını yaptı.

Ünal, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup Toplantısı'nda faiz hususunda söylediği iddialar ardından Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun halkın gözlerinin içine baka baka gerçekleri çarpıttığını, yalanlar üstüne hakikat kurmaya çalıştığını söyleyen Ünal, "CHP Genel Başkanı mitomaninin en ağır seyreden durumu ile karşı karşıya kaldığımız gerçeğini bizlere her defasında anımsatan söylemlerine bugün gene devam etmiştir." sözlerini kullandı.  

Faiz hususundaki gerçekleri sıkılmadan bir defa daha söyleyerek yalancının mumunu bir kez daha söndüreceklerini söyleyen Ünal, şöyle devam etti:

"Seçimlerdeki mağlubiuetler serisine bir yenisini ilave edecek olan Kılıçdaroğlu’nu aziz halkımızın şaşmaz feraseti ve yüksek vicdanıyla baş başa bırakıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, faiz harcamalarının toplam bütçe içinde payı 2002 senesinde yüzde 43,2 düzeyinde iken AK Parti hükümetleri tarafından uygulanan başarılı ekonomi politikaları, mali disiplin ve borç yönetimi sayesinde 2017 senesi itibarıyla yüzde 8,4'e inmiştir. Yüzde 43,2 nere yüzde 8,4 nere? 2002’de alınan her 100 liralık vergi gelirinden 85 lirası faiz harcamaları için kullanılırken bu tutar tek derdi ve davası aziz halkımızın refahını ve huzurunu yükseltmek olan AK Parti hükümetlerinin başarılı politikaları neticesinde 2018 itibarıyla 11 liraya dek düşmüştür. 85 lira nere 11 lira nere?"

Mahir Ünal, AK Parti hükümetlerinin emeğin, alın terinin en büyük düşmanı olan yüksek faiz belasıyla her zaman mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal