Yıldırım nikahı kaç gün içinde kıyılır? Yıldırım nikahı ücretleri nedir? 2022 yıldırım nikahı detayları

Nikah tarihini ertelemek istemeyenler ve bir an önce dünya evine girmenin hayalini kuran çiftler ilk olarak yıldırım nikahına başvuruyorlar. Bu konuda hızlı hareket etmek isteyenler yıldırım nikahının kaç gün içinde kıyıldığını araştırırken ücretlerinin ne kadar olduğunu da merak ediyor. Peki yıldırım nikahı kaç gün içinde kıyılır? Yıldırım nikahı ücretleri nedir? 2022 yıldırım nikahına ilişkin detaylar...

25.06.2022-13:25 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-13:25) Yıldırım nikahı kaç gün içinde kıyılır? Yıldırım nikahı ücretleri nedir? 2022 yıldırım nikahı detayları

Yıldırım nikahı ile dünya evine girmeyi düşünen çiftler yıldırım nikahının kaç gün içerisinde kıyıldığını ve ücretlerini merak ediyor. Biz de bu haberimizde sizlere 2022 yıldırım nikahı ile alakalı tüm detaylardan bahsettik...

Herhangi bir nedenden dolayı evlilik tarihlerini en erken güne almak isteyen çiftler bunun için ilgili kurumlara giderek yıldırım nikahı başvurusunda bulunmaktadır. Lakin her nikah akdinde olduğu gibi yıldırım nikahında da çiftlerden talep edilen bazı evraklar vardır. Bunları tamamlanıp evlendirme dairesine teslim edildikten sonra en yakın boşluğa nikah tarihi alınabilir. Yıldırım nikahı ile alakalı tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.  

Yıldırım nikahı kaç gün içinde kıyılır?

Diğer nikah işlemlerinde yürütülen başvuru süreci yıldırım nikahında da aynı şekilde geçerlidir. Evrakların eksiksiz tamamlanması sonucunda 2 ila 3 gün içerisinde nikah kıyılabilir. Eğer ki programınız varsa hemen ertesi gün de nikah kıyılabilir.

Yıldırım nikahı nedir?

Günümüz şartlarında çiftlerin evlenme süreçleri eskisine nazaran daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Evlilik yoluna çıkan kişilerin ilgili kurumun onlardan talep ettikleri belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları sonucunda nikah işlemleri gerçekleştirilir. Şimdilerde evlenecek olan çiftler düğün günlerini aylar öncesinden belirliyorlar. Lakin söz, nişan gibi törenleri gereksiz ve boşa masraf olarak görenler ise bunların yerine sade bir nikah tercih ediyorlar. Eğer siz nikah işleminin hızlı olmasını istiyorsanız yıldırım nikahına başvurarak iki üç gün içerisinde evlenebilirsiniz.

yıldırım nikahı

Yıldırım nikahı nasıl gerçekleşir? Gerekli belgeler nelerdir?

Nikah işlemleri için ilk olarak çiftler belediye hizmetlerine gitmelidir. Evlilik akdini sicil dairesinde ya da ek ücret karşılığında organizasyon yerine sicil dairesi ile iletişime geçerek işaretleme yapabilirsiniz.

Yıldırım nikahında istenen evraklar

- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

- Kayıt fotoğrafı

- 7 tane vesikalık fotoğraf

- Evlenme Beyannamesi

- Tamamlanan belgeler ilgili kuruma teslim edildikten sonra kişilerden sağlık raporu talep edilir. Bunun için çiftler istedikleri bir sağlık kurumundan gerekli muayeneleri olduktan sonra evlenme tarihi alabilirler.

Yıldırım nikahı nasıl kıyılır?

Normal evlilik tarihi alımında istenilen belgelerin aynısı yıldırım nikahı içinde istenmektedir. Tek farkı ise yıldırım nikahı ile evlenmek için bu talebinizi 24 saat önceden evlendirme dairelerine bildirmeniz gerekiyor. Eğer ki kurumun programı müsaitse vrakları aldıktan sonra çiftlere hemen gün verebiliyor.

2022 Yıldırım nikahı ücreti ne kadar?

Yıldırım nikahı için ayrıca bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Dolayısıyla nikahın ne kadar tutacağınızı hesaplamanız gereksizdir. Sadece evleneceğiniz belediyenin sizden talep ettiği tutarı ödemek yeterlidir. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal