22.12.2019-14:37 (Son Güncelleme:30.12.2021-17:23)


1

EVDE TEK BAŞINA (1990)

EVDE TEK BAŞINA (1990)

Yılbaşı filmi dediğinde akla ilk gelen filmlerden biri olan Home Alone, çıktığı yıl yaptığı gişeyle adından söz ettirmişti. Hırsızlık hikayesini komediyle harman eden yapım, her nesil tarafından seviliyor.



2

ZOR ÖLÜM (1988)

ZOR ÖLÜM (1988)

Bruce Willis'in kariyerini zirveye çıkaran eser olarak bilinen Die Hard, bir suç filmidir. Los Angeles'ta geçen filmde bir polis, eşini ve rehin tutulan birkaç insanı bir gökdelenden kurtarma hikayesini anlatır. Film, yapılmış en iyi aksiyon filmleri arasında gösterilir.



3

IN BRUGES (2008)

IN BRUGES (2008)

Martin Mcdonagh'ın kült filmi In Bruges, modern kara komediler arasında ayrı bir yere sahip. Belçika'nın Brugge şehrinde tıkılı kalan iki kiralık katil, ahlak ve ölümü sorgular.



4

KLAUS (2019)

KLAUS (2019)

Netflix orjinal yapımlarından biri olan Klaus, platformun en sevilen animasyon yapımlarından biridir. Klaus adlı bir oduncunun Jesper adlı bir çocukla dostluğunu anlatan yapım izleyicilere sevgi, güven, mutluluk ve umut hislerini veriyor.



5

SNOWPIERCER (2013)

SNOWPIERCER (2013)

Oscarlı yönetmen Bong Jong Hoo'nun yönetmen koltuğuna oturduğu Snowpiercer, bilim kurgu türünde seyircilerle buluşuyor. Tren içinde elitlere karşı bir direnişi anlatan yapım, iklim değişikliği ve dünyada paranın dağılımının düzensizliği hakkında önemli şeyler söylüyor.



6

MİLYARDER (1987)

MİLYARDER (1987)

Türk sinemasının nadir yılbaşı filmlerinden biri olan yapım, liberalleşen Türkiye eleştirisini içinde barındırıyor. Yılbaşı Milli Piyangosunu kazanan tren istasyonu çalışanı Mesut, parayla ne yapacağını bilemez. Hayatının değiştiğini fark eden Şener Şen'in karakteri, delirme noktasına gelir.



7

THE PHANTOM CARRIAGE (1921)

THE PHANTOM CARRIAGE (1921)

İsveç sinemasının en önemli filmlerinden olan Körkarlen, hayalet at arabası sürücüsünün yılbaşı gecesi sokakta yatan alkolik bir bireye ölümü ve zamanın değerini öğretmesini konu alır. Hayatını nasıl mahvettiğini anlatmak için adamı zamanla yarıştırır.



8

THE APARTMENT (1960)

THE APARTMENT (1960)

Hollywood komedilerinin belki de en iyisi olan The Apartment, Amerikan beyaz yaka hayalini tiye alır. Romantik komedinin başrollerini Jack Lemnon ve Shirley Maclaine paylaşmaktadır.



9

IT'S A WONDERFUL LIFE

IT'S A WONDERFUL LIFE

Yeni yıl ve Christmas filmleri arasında en unutulmaz yere sahip olan film, It's A Wonderful Life'tır. Amerikan rüyası ve ahlak açısından birçok konuda romantik bir fikre sahip olsa da anlatısı ve muhteşem oyunculuklarıyla yapım, sinema tarihinin en iyi filmleri arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR