16.09.2020-10:35 (Son Güncelleme:08.12.2021-09:02)


1

1984 DERMAN

1984 DERMAN

Şerif Gören ve Zeki Ökten'in politik yapımlarından Derman, yeni mezun olmuş ebenin bir Anadolu köyündeki problemli hayatını konu alır. Film 3 Altın Portakal ödüllüdür. Film, 12 Eylül darbesi sonrası içine kapanık sanat camiasını tanımlayan yapımlardandır.



2

CANIM KARDEŞİM

CANIM KARDEŞİM

Türk sinemasının dram kategorisindeki en nitelikli yapımlarından biri olan Canım Kardeşim, oyuncu kadrosu ve konusuyla izleyenleri yıllardır büyülüyor. Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Tarık Akan ve Münir Özkul filmin oyuncularındandır.



3

SÜRÜ

SÜRÜ

Ülkedeki doğu sorununu konu alan ilk filmlerden biri olan Sürü, Yılmaz Güney imzası taşıyor. Köyden kente göçün sorununu iyice gözlemleyen film, Altın Portakal'da aday olduğu her kategoriden ödülle dönmüştü. Berlin Film Festivali'nden de ödül almıştır.



4

HABABAM SINIFI

HABABAM SINIFI

Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı'nın sadece iki filminde oynayan Tarık Akan, Damat Ferit karakteriyle sinemanın unutulmazları arasına girmiştir.



5

YOL

YOL

Türk sinemasının mihenk taşı olan Yol, Cannes Film festivalinden Altın Palmiye'yi Türkiye'ye getiren ilk yapım olmuştur. Göç sorununu konu alan yapım 12 Eylül darbecileri karşısında konumlanıyor.



6

MADEN

MADEN

Grev temalı filmlerin başında gelen Maden, kömür madenlerinde kötü çalışma şartlarını protesto eden işçi sınıfını konu alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR