04.08.2020-11:09 (Son Güncelleme:25.04.2024-20:46)


1

Yeşil çay tüketimi gün geçtikçe artmaya başlıyor. En sağlıklı içecekler arasında yer alan yeşil çay, zengin içeriğinden dolayı günün belirli saatlerinde tüketilmesi öneriliyor. Özellikle yemeklerden birkaç saat sonra ve öğün aralarında tüketilmesi önerilmektedir. Peki, yeşil çayın faydaları nelerdir? Yeşil çay hangi hastalıklara iyi gelir? Yeşil çay ne zaman tüketilmeli? Yeşil çay kirpik uzatır mı? Yeşil çay hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...



2

Yeşil çay, bilinenin aksine sabahın erken saatlerinde tüketilmez. Sabah en erken 100:00 ila 11:00 arasında tüketilmesi tavsiye edilir.



3

İçeriğinde bulunan kafein sayesinde beyin aktivitelerini artıran yeşil çay, aynı zamanda egzersiz yapmadan öncede tüketilebilir.



4

Ağız içindeki bakterilerin yok edilmesini sağlayarak, ağız ve diş sağlığının korunmasını sağlar.



5

Yeşil çayın içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve enfeksiyon giderici maddeler sayesinde sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.



6

Hafızayı kuvvetlendirerek, refleksleri ve pozitif ruh halini artırır.



7

Aynı zamanda içeriğinde bulunan L-theanine maddesi anksiyeteyi azaltır, mutluluk hormonu olan dopaminin artmasını sağlar.



8

Yeşil çay diyeti, metabolizmanın hızlanmasını ve yağ yakımının artmasını sağlıyor.



9

Beyin fonksiyonlarının artmasını sağlayan yeşil çay, Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR