Yerli Otomobilde Flaş Gelişme! Ne Zaman Çıkacağı Açıklandı!

Uzun zamandır üzerinde çalışılan yerli otomobil konusunda Teknoloji Bakanı'ndan flaş açıklamalar geldi.

12.07.2017-18:25 - (Son Güncelleme: 12.07.2017-20:27)

Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli ve Milli otomobille ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini ve otomobilin 2019 senesinde yollarda olacağını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü CNN Türk'te katılmış olduğu canlı yayında Milli otomobil ve yerli uçak projeleriyle ilgili konuşma gerçekleştirdi.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN YOLLARA ÇIKIYOR?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin altyapısı var sadece markası yok. Hedefimiz yerli ve Milli otomobilin 2019 yılında yollarda olmasıdır " dedi.

Bakan "Türkiye'nin altyapısı var sadece markası yok. Hedefimiz yerli ve milli otomobilin 2019 yılında yollarda olması" dedi. Yerli uçak için de çalışma yapıldığını onun için de hedefin 2023 olduğunu dile getirdi.

YERLİ OTOMOBİLİN ÜRETİMİNE KAYSERİ TALİP OLDU

Kayseri Sanayi Odası olarak yerli otomobil ile ilgili TOBB’a iletmek üzere bir çalışma yaptıklarını söyleyen Mehmet Büyüksimitci, şunları bildirdi:

“Biliyorsunuz, sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil üretme işini TOBB Başkanı'mıza bildirdi. Başkan'ımız da derhal kabul etti, 'biz bu işin altından kalkarız' dedi. Biz de bunun yapılacağına inancımız tam ama bu işin yatırım yeri Kayseri olmasını çok istiyoruz. Anadolu’da bir yer olması çok önemli. Biz Kayserililer olarak yerli otomobil için Kayseri’de üretilebileceğimize inancımız var. Marmara Bölgesi'nde altyapısı olduğu yönde birtakım bilgiler var fakat biraz dünyayı incelediğimizde modern otomobil üretimi illaki limanlarda olmadığı, altyapı tek bir kentte hatta tek bir devlette bütün haline gelmediğini anlarız.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal