Yerli Otomobil TOGG Değişti!

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG)'un sosyal medya hesabından paylaşılan görselde, yerli otomobilin beyaz rengi dikkat çekerken, protitipinde yer alan diğer başka pek çok ayrıntının da değiştiği görüldü.

07.10.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-13:48)

2022 yılı sonunda piyasaya sürülmesi beklenen yerli otomobil TOGG'dan yeni görseller paylaşıldı. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG)'un sosyal medya hesabından paylaşılan görselde,  yerli otomobilin beyaz rengi dikkat çekerken,  prototipinde gördüğümüz yanlardaki kameraların yerini geleneksel aynaların aldığını, dikey sis farlarının yerine de yuvarlak sis farlarının tercih edildiğini görüyoruz.

Yerli marka otomobili piyasaya sürmek için gün sayan Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu’nun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım heyecan uyandırdı. 

ARAÇ TEST AŞAMASINDA

TOGG'un yaptığı heycan uyandırıcı paylaşımda. ‘Prototip test süreçlerimiz planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bugün aerodinamik ve aeroakustik testlerimiz gerçekleştirildi.’ Mesajı verildi.

TOGG’UN PROTOTİPİNTE YAŞANAN DEĞİŞİM DİKKAT ÇEKTİ

Paylaşılan görselde otomobilin dikkat çekici değişimlerden geçtiği görüldü. Tanıtımda kullanılan önceki görselin aksıne bu sefer beyaz rengiyle dikkat çeken otomobil, ilk olarak aynalardaki değişimle dikkatleri üzerine çekti. Prototipte yanlarda ayna yerine kameralar kullanılmıştı fakat güncel görselde aracın yanlarında klasik aynaların yer aldığı görüldü. Ayrıca önceki görselde ters ’L’ şeklinde sis farlarının, yuvarlak bir tasarımla değiştirildi.

FABRİKA YÜKSELİYOR, TOGG SERİ ÜRETİM İÇİN GÜN SAYIYOR

Yerli otomobil girişimimiz TOGG’un sosyal medya hesabından birkaç gün önce yapılan ‘Bizi izlemeye devam edin.’ Mesajıyla aktarılan paylaşımında, yerli otomobilin üretimi için fabrikalarda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Paylaşımda, üretim sürecindeki çalışmaların planladıkları gibi devam ettiğinin bilgisini veren TOGG, üretim tesisindeki süreçlere dair ayrıntılı bilgiler verdi. Paylaşılan görüntülerde fabrika inşasında giderek sona yaklaşıldığı ve fabrikanın giderek yükseldiği görülüyor. 

TOGG, 2022 YILI SONUNDA SERİ ÜRETİME BAŞLAYACAK

Yerli otomobilin seri üretime, 2022 yılı sonu itibariyle geçmesi bekleniyor. Birkaç gün önce konuya dair Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı bir açıklama vardı.  Açıklamada, ‘Biliyorsunuz fabrikamızın inşaatı başlamıştı. İnşaat son hızda devam ediyor. 2022 yılının sonunda arabalarımızın banttan indirileceğini biz zaten ilan etmiştik. Şu anda o takvimde bir değişiklik gözükmüyor. İnşallah bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda Türkiye'nin Otomobili'ni seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız.’ ifadelerini kullanan Varank, yerli otomobili bekleyen sabırsız milyonlar için küçük bir ipucu vermiş oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal