Yerli Elektrikli Otobüs Almanya Yollarına Çıkacak

Karsan, Almanya'nın Weilheim kentinde düzenlenen elektrikli otobüs ihalesini kazandığını açıkladı.

12.06.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-17:16) Yerli Elektrikli Otobüs Almanya Yollarına Çıkacak

2025 yılına kadar çevreci ulaşımda ilerlemek isteyen Almanya, Weilheim kentini daha modern ve kullanıcı dostu yerli elektrikli Karsan otobüsleriyle donatarak yeşillendirecek.

Quantron AG aracılığıyla imzalanan anlaşma kapsamında; yılın son çeyreğinde Weilheim Belediyesi'ne 5 adet yüzde yüzde yüz elektrikli yerli Atak Electric otobüsü teslim edilecek.

Toplu taşıma araçları üreticisi Karsan, Avrupa'daki elektrikli araç filosunu genişletmeye devam ediyor. 200 adede yakın elektrikli aracıyla Avrupa'nın 30 farklı şehrinde hizmet veren Karsan, çevreci ve sürdürülebilir bir toplu taşıma için Weilheim kentinde lastiklerini eskitecek.

Yapılan açıklamaya göre, Almanya bayiis Quantron AG aracılığıyla yer aldığı ihalede en iyi teklifi sunan şirket olsan Karsan, kentte kullanılacak olan elektrikli araçlar için otobüs başına günlük en az 250 km'lik menzil şartı ile depolama ve şarj konularında talep edilen ihale standartlarını da karşıladı.

Weilhem Belediyesi'nin '2022 Şehir Otobüsü Konsepti' çalışmaları doğrultusunda, kentin dizel ulaşım araçlarının çevreci ve elektriklilerle değişmesi kapsamında gerçekleşen ihalenin ardından Karsan, 5 adet yüzde yüz elektrikli Atak Electric otobüsünü yılın son çeyreğinde kente teslim edecek.

230kW güce sahip Atak Electric'te görev yapan elektrikli motor, 2 bin 400 Nm tork üretiyor. BMW tarafından geliştirilen beş adet 44 kWh bataryalarla toplamda 220 kWh kapasitesi bulunan 8 m sınıfındaki Atak Electric, 300km menzile sahip. Otobüs, alternatif akımlı şarj üniteleriyle 5 saatte, hızlı şarj üniteleriyle ise 3 saatte şarj olabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal