11.06.2020-15:15 (Son Güncelleme:25.04.2024-05:14)


1

Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında olan Küçükçekmece Gölü'nün bir kısmı son günlerde kahverengine döndü. Renk değiştiren gölden koku gelmeye başladı. Etrafta yaşayanlar bu görüntüden rahatsız olduklarını ifade ederken, göle uzanan bir takım kanalizasyon borularından atık su bırakıldığı görüldü. Diğer taraftan Kadıköy Caddebostan Sahili’nde vatandaşların yürüyüş ve spor yaptığı aynı zamanda denize girdiği yürüyüş yolu ile plajın da olduğu yerin yanında deniz kirliliği görülüyor.



2

Görüntülerde kanalizasyon borulardan gelen kahverengi atık suların, göle karıştığı görülüyor.



3

Aynı zamanda göl üzerindeki pislikler de gözden kaçmıyor. Küçükçekmece halkı renk değiştiren göl ile alakalı bir an evvel gereğinin yapılmasını talep ediliyor. Emir Rahman Akman, şu ifadeleri kullandı: "Ben hafta içi ve hafta sonu düzenli olarak yürüyüş yapmaya geliyorum. Ancak bazen renk değişiyor ve koku oluşuyor. Bu koku Küçükçekmece sakinlerini rahatsız ediyor.Burada kürek takımımız var. Onlar antrenmanlarını yapıyor. Onlar için de dezavantaj yarattığını düşünüyorum. Bir ara kesilmişti. Göle herhangi bir atık atılmadığı söylenmişti. Şimdi hem o kanalizasyonlardan olsun hem de kaynağının nereden geldiğini bilemediğimiz bazı atıklar tekrar buraya atılmaya başladı ki göl tekrar renk değiştirdi".



4

"ARAŞTIRILMASI LAZIM, RAHATSIZIZ"

"ARAŞTIRILMASI LAZIM, RAHATSIZIZ"

Bayram Baki Petek, "Son zamanlarda böyle bir koku ve renk değişimi oldu. Sebebini bilmiyorum ama araştırılması lazım. Rahatsızız. Suyun yüzeyinde de baya pislik var. Yaklaşık bir aydır böyle. Daha önceden yoktu. Yetkililerden yapılması gereken ne varsa yapmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.



5

CADDEBOSTAN PİSLİK İÇİNDE

CADDEBOSTAN PİSLİK İÇİNDE

Kadıköy Caddebostan Sahili’nde vatandaşların yürüdüğü ve spor yaptığı aynı zamanda denize girdiği yürüyüş yolu ile plajın da olduğu yerin yanında deniz kirliliği gözden kaçmıyor. Vatandaşların yürüdüğü ve kayalıklarda oturarak denizi izlediği yerde deniz kirliliğinin yanında kötü koku da eşlik ediyor. Denizin üstünde kahverengi bir tabakanın olduğu ve içerisinde bolca evsel atık ve deniz anası olduğu dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR