10.03.2020-10:44 (Son Güncelleme:20.04.2024-03:35)


1

Üçüncü nesil kahve akımıyla birlikte hayatımıza yeni kahve demleme yöntemleri girdi. Geleneksel kahve demleme araçlarına eklenen yeni ekipmanlar sayesinde kahve çekirdeklerinin aroması daha çok ortaya çıkarken tadım deneyimi adına da iyi sonuçlar elde ediliyor. Kahve çekirdeğinin öğütülme kalınlığı ile suyun kahveyle temas şekli ve süresi demleme yöntemleri arasındaki temel farkı oluşturur.



2

CHEMEX

CHEMEX

En pratik demleme yöntemlerinden biri olan chemex, 1940’lı yıllarda Dr. Peter Schlumbohm tarafından ortaya konulmuştur. Standarttan üç kat daha ince filtre kullanılır. Bu yöntemde sıcak su, dairesel hareketlerle kahvenin üzerine dökülerek demlenmeye bırakılır. Demleme süresi için yaklaşık bir dakika yeterli olacaktır. Chemex ile yumuşak içimli ve saf aromalı bir kahve deneyimi elde edebilirsiniz.



3

AEROPRESS

AEROPRESS

Kahvenin basınçla demlendiği bu yöntem; 2005 yılında, uçan disk üreticisi Aerobie tarafından piyasaya sürülmüştür. Temelinde vakum oluşturarak kahvenin demlendiği yöntemde, suyun kahve tanelerinin arasından geçmesi sağlanır. Kahve taneleri ile su karıştırıldıktan sonra pompa ileri itilerek hazırlanır.



4

V60 (HARIO V60 DRIPPER)

V60 (HARIO V60 DRIPPER)

İlk olarak Japonya’da üretilen V60, hızlı, masrafsız ve pratik kahve demleme yöntemlerinden biri olarak bilinir. V60 külahının içerisine filtre koyulduktan sonra kahvenin üzerine sıcak su eklenerek hazırlanır.



5

MOKA POT

MOKA POT

İtalya’da üretilen ve yaygın olarak kullanılan yöntemde ince öğütülmüş kahvenin üzerine soğuk su eklenir. Bu yönüyle Türk kahvesi ile benzerlik gösteren yöntemde su kaynayınca kahve de hazır olmuş olur. Sert içimli ve yoğun aromalı bir kahvedir.



6

FRENCH PRESS

FRENCH PRESS

French Press, en pratik kahve demleme ekipmanlarından biridir. Demleme süresini kişinin kendi belirler. İri öğütülmüş kahve ve sıcak suyu ekledikten sonra filtreyi tutan bastonu aşağı doğru iterek kahve içime hazır hale getirilir.



7

FİLTRE KAHVE

FİLTRE KAHVE

Filtre kahve makinelerinde elektrik sayesinde ısıtılan su damlama usulü kahvenin üzerine akar. Kahvenin sertliği filtrenin içine eklenen kahve ve su miktarı ile kişinin kendisi tarafından, isteğine göre ayarlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR