Yeni Koronavirüs Varyantı Eta Japonya’da!

Koronavirüs birçok kez mutasyona uğradı son Koronavirüs varyantının ismi ise Eta varyantı. Eta varyantının ilk vakaları ise Japonya’da ortaya çıktı.

10.09.2021-09:06 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-09:26) Yeni Koronavirüs Varyantı Eta Japonya’da!

Yeni tip Koronavirüs’ün (Kovid-19) yeni varyantı olan Eta varyantına Japonya rastlandı. Japonya Sağlık Bakanlığından yeni varyant hakkında açıklama yapıldı. 

JAPONYA’DA 18 KİŞİDE ETA VARYANTINA RASTLANDI

Bakanlıktan yapılan açıklmaya göre Kovid-19'un Eta varyantı Japonya'ya sıçradığı ortaya çıktı. Bakanlık Japonya genelinde Kovid-19'un Eta varyantına ait yeni 18 vaka tespit edildiğini duyurdu. Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) hastalardan numuneler alındığını ve Eta türünün genetik analizinin yapılacağını açıkladı. Eta varyantının Avrupa ülkelerinde de yayılmaya başladığı biliniyor.

Kovid-19’un hayatımıza girmesiyle birlikte pek çok etkinlik iptal edildi. Neredeyse 1 yılı aşkın süredir konserler, tiyatrolar, sinemalar yasaklandı. Salgının bulaşmasını önlemek amacıyla insanların bir arada bulunmasını sağlayacak etkinlikler tedbirler kapsamında kısıtlanmış ve yasaklanmıştı. Bilim dünyasının virüse karşı aşıyı bulmasıyla birlikte ise çoğu ülkede kademeli olarak normalleşmeye geçildi. Fakat virüs sürekli mutasyon geçirerek farklı varyantlar oluşturmaya devam ediyor.

VİRÜS SÜREKLİ FARKLI VARYANTLAR İLE ORTAYA ÇIKIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaşanılan yeni virüs varyantlarının isimleri hakkında açıklamada bulundu. Eta varyantı Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) varyant listesine 2021 yılının mart ayında girmişti. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına öre endişe verici varyant olarak tespit edilen varyantların ismi sırasıyla Alfa, Beta, Gamma ve Delta olarak belirlendi. Yine DSÖ’nün açıklamalarına göre izlenmesi gereken varyantların ismi ise olarak Epsilon, Zeta, Eta, Teta, Iota, Kappa ve Lambda varyantları. Bilindiği üzere bu varyantlardan en çok Delta varyantı ülkemizde de hızla yayıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal