Yeni Kanun Çıktı! Çiftçiye 5 Milyon Lira Ödeme Yapılacak

Mecliste kabul edilen yeni kanunla birlikte tarım sektörü rahata kavuştu. Vergilerin geri ödemesini alacak olan çiftçiler ekonomik açıdan rahatlayacak.

14.10.2021-16:27 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-17:16)

Anadolu Ajansı'nın kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Vergi Usul Kanunu'nun güncellenecek. Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde kabul edilen yeni kanunlar yakında anayasada kendine yer bulacak.

Gelir Vergi Kanunu'nda yapılan değişiklikler sonrası, kamu kuruluşları tarafından tarafından tahsili yapılan vergilerde indirime gidilmesi bekleniyor. Bu vergi düzenlemesinden bütün çiftçiler yararlanabilecek. Açılmış davalar devam etmeyecek, faiz ve davalar iptal edilecek. 

5 YILLIK GERİ ÖDEME İMKANI

Tarım sektörü ve çiftlerin desteklenmesi için çiftçilerin vergileri gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu maddeyle birlikte çiftçilere ödenen ve desteklerden kesilen verginin 5 yıl geriye dönük ödemesi yapılacak.


Türk Ziraat yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, yaptığı açıklamada, kabul edilen yeni kanunun çiftçiler ve üreticiyi çok sevindirdiğinden bahsederken zor durumda olan tarım sektörünün rahatlayacağını ifade etti. Başkan Ünal sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Yıllar içinde gerçekleşen ödemelerden kesilen bütün verginin yasal faiziyle iadesiyle bu sene içinde bulunduğumuz durumun maddi kayıplarıyla oluşan birer yara sarılmış olacaktır. Bir defaya mahsus olarak iade edilecek bu para, önümüzdeki günlerde belirlenecek şekliyle üreticilerimizin hesaplarına yatacak görünüyor. Meblağ olarak 3-3,5 milyar liradan fazla bir paranın üreticilere geri ödeneceği sonucuna varıyoruz. Bir de geriye dönük 5 yıllık yasal faiziyle hesaplanma durumu söz konusu olduğundan, üreticilere toplamda ödenebilecek meblağın yaklaşık 4-5 milyar lira olabileceğini öngörüyoruz. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği olarak çiftçi lehine bu hususta atılacak bütün adımları destekliyoruz.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal