Yeni Filminin Çekimi Setinde Yönetmeni Öldüren Ünlü Aktör Alec Baldwin Davasında Sona Gelindi

Yeni film hazırlıklarına devam eden dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin, yeni çekecekleri filmin setinde trajik bir olay yaşanmıştı. Dava ile ilgili Savcı'dan ilk açıklama geldi.

22.10.2021-09:56 - (Son Güncelleme: 11.11.2021-13:11)

Geçtiğimiz haftalarda yeni filminin çekimlerine başlayan ünlü oyuncu Alec Baldwin, Santa Fe şehri yakınındaki Bonanza Creek Ranch bölgesinde kurulan sette sahne gereği kuru sıkı silah ateşlemesi gerekiyordu. Alec Baldwin’e verilen silahın kuru sıkı çıkmaması sonucu filmin görüntü yönetmenini ve film yönetmenini vurdu. ABD'de, ‘Rust’ isimli filmin çekimleri esnasında aktör Alec Baldwin'in kullandığı silahtan çıkan kurşunun yönetmen Joel Souza'nın omzundan çıkarıldığı açıklandı. Çıkarılan kurşunun olayın çözümlenmesinde önemli rol oynayacağı aktarıldı. New Meksiko eyaletindeki film setinde, Baldwin'in kendisine ‘yanlışlıkla’ verilen silahı ateşlemesi sonucu yaralanan Souza'nın omzundan çıkan kurşunun incelemeye alındığı ve olayın çözümlenmesinde kritik rol oynayacağı belirtildi. Santa Fe ilçesi Şerifi Adan Mendoza, 6 gün önce gerçekleşen olayla ilgili yeni bulguları paylaştığı basın toplantısında, Souza'ya isabet eden kurşunun Baldwin'in silahından çıktığı, sette gerçek ve kuru sıkı mermilerin bir arada olduğu 500 adetlik bir mermi kutusu buldukları bilgisini paylaştı. Santa Fe ilçesi Şerifi Adan Mendoza, ‘Sette, ikisi sahte 3 silah ve boş mermiler bulduk. Baldwin'in kullandığı silah ise silindirinde bir çeşit modifikasyona sahip gibi görünen plastik bir tabanca.’ dedi. İlçe şerifi, sette güvenlik konusunun fazla hafife alındığını, olayın yaşandığı sahnenin kamera görüntüleri bulunurken söz konusu kazaya dair herhangi bir görüntü olmadığını söyledi. Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies, silahlı saldırıyla ilgili suçlamada bulunmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Dünya, Alec Baldwin ve Halyna Hutchins'i film çekimi sırasında yanlışlıkla öldürmesini konuşuyor. Savcılık olay ile ilgili flaş bir açıklama yaptı, bundan birkaç saat sonra ABD basını davada suçlanacak kişileri açıkladı. Ünlü oyuncu Alec Baldwin'in hem yapımcısı olduğu hem de rol aldığı Rust isimli filmin setinde, kazayla görüntü yönetmeninin ölümüne, yönetmenin de yaralanmasına neden olmasının yankıları sürüyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan ve hala dünya kamuoyunun en çok konuştuğu konu olmaya devam eden olay ile ilgili flaş gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Ünlü oyuncu Alec Baldwin'in hem yapımcısı olduğu hem de rol aldığı Rust isimli filmin setindeki trajik kazanın üzerindeki sis perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve hala dünya kamuoyunun en çok konuştuğu konu olmaya devam eden olay ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hutchins'in kocasından çok konuşulacak bir hamle geldi. Haftalardır nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenen acılı koca ilk adımını attı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Hutchins'in kocası avukat tuttu ve trajediyi mahkemeye taşıma kararı aldı.

Savcı uzun bir aradan sonra ilk defa konuştu. Son günlerde gündemden düşmeyen sabotaj iddialarına değinen Savcı davanın seyrini değiştirecek flaş bir bilgi paylaştı. Filmin görüntü yönetmeni Hutchins'in ölümüne neden olan merminin silaha nasıl girdiği gizemini korurken davayı soruşturan Santa Fe İlçe Bölge Savcısı Mary Carmack Altwies uzun bir aradan sonra ilk defa konuştu.

KAN DONDURAN İDDİA

Trajedide tüm oklar setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed'i gösteriyordu. 24 yaşındaki Gutierrez-Reed'in avukatı aracılığıyla yazılı yaptığı 'Asıl soru bu kurşunu oraya kim neden koydu olmalı' açıklamasına Altwies'den cevap geldi.

SAVCI SON NOKTAYI KOYDU

Reed'in bu sözleri kısa sürede olay ile ilgili 'kaza mı sabotaj mı' sorusunun sorulmasına neden olurken Savcı bu iddialara son noktayı koydu. Savcı sabotaj iddilarının asılsız olduğunu açıkladı. Altwies, 'Bazı savunma avukatlarının komplo teorileri ürettiğini ve 'sabotaj' kelimesini kullandığını biliyorum. Elimizde kanıt yok' ifadelerini kullandı. Sabotajın bir olasılık olup olmadığı sorulduğunda ise 'hayır' cevabını verdi.

HAFTALARDIR BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Independent gazetesinde yer alan habere göre, Good Morning America'ya açıklamalarda bulunan Savcı, soruştuma ile ilgili çok önemli bir bilgi de paylaştı. Savcı Baldwin'in sette prova yaparken görüntü yönetmeninin öldürmesine neden olan silahı kimin doldurduğunu bildiğini söyledi, ancak konuyla ilgili daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Altwies'in bu açıklaması soruşturmada sona gelindiği şeklinde yorumlandı. ABD basını savcılığın kısa süre içinde davayı açacağını belirtiyor.


BALDWIN'E KÖTÜ HABER

Aynı haberlere göre, 'ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme' iddiası ile açılacak olan dava aralarında Alec Baldwin'in de olduğu pek çok kişiyi hakim karşısına çıkacak.

DAVA KAPSAMINDA BAŞKA KİMLER YARGILANABİLİR?

Bu tip davalarda uzmanlaşmış bir avukat olan Michael L. Mandell olay ile ilgili dava açılmasına kesin gözüyle bakıldığının altını çizdi ve hakim karşısına çıkması muhtemel isimleri açıkladı. Ülke basınına konuşan Mandell davanın prodüksiyon şirketi, Alec Baldwin ve Rust'un diğer yapımcılarını hedef alacağını belirtti ve Baldwin'in yapımcılardan biri olmasının onun yargılanma ihtimalini artırabileceğinin altını çizdi. Mandell davanın iş güvenliğini baz alacağına kesin gözüyle bakıldığını bu nedenle filmin yapımcılarına karşı açılamasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

AVUKATLARI DEVREDE

Geçtiğimiz günlerde ABD basını çok konuşulacak yeni bilgilere ulaştı. Deadline soruşturmanın merkezindeki isimleri açıklamıştı. Söz konusu habere göre, silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda. Deadline bu iki ismin avukat tuttuklarını, Gutierrez'in eski ABD Başsavcısı Jason Bowles tarafından temsil edildiğini, Halls'ın avukatlığını ise eski Bölge Savcısı Lisa Torraco'nun üstlendiğini sayfalarına taşıdı. Bu hamle savcılığın bu iki ismi suçlamaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

YÖNETMENDEN DİKKAT ÇEKEN İTİRAF

Savcının hedefindeki isimlerden birisi olarak lanse edilen Rust'ın yardımcı yönetmeni David Halls, 21 Ekim'de Santa Fe setinde yaşanan çekimden bu yana ilk açıklamasını yaptı. Kazaya neden olan silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls bu konuya değinmedi ve 'Umarım bu trajedi endüstriyi değerlerini yeniden değerlendirmeye sevk eder' ifadesini kullandı. Ancak 2019'da yine sette yaşanan bir silah kazası nedeniyle işini kaybeden Halls'in polise verdiği itirafları onu davanın en kilit isimlerinden birisi yapıyor. Fox News'ın elde ettiği tutanaklara dayandırdığı haberine göre, Halls detektiflere olayda bir güvenlik açığı olduğu itirafında bulunuyor.

POLİSTEN BALDWİN'E KONUŞMA EMRİ

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili ilk defa kameralar önüne geçen Alec Baldwin çok konuşulacak bir detayı paylaşmıştı. Dava hakkında sorulara cevap vermeyen Baldwin bunun nedeni olarak polislerin kendisine verdiği 'konuşma' emrini göstermişti. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor. Öte yandan, Baldwin'in kanlı kıyafetinin söz konusu silahla delil olarak alındığı belirtildi.

YÖNETMENİN ÖLÜMÜ İLE SONUÇLANAN KAZADA YENİ GELİŞMELER ORTAYA ÇIKTI

Ölümcül kazadan 5 gün önce, Baldwin'in dublörüne güvenli olduğu söylenen silah iki el ateşlendikten sonra içinde gerçek mermi olduğu anlaşılmıştı. 16 Ekim'de yaşanan olaydan sonra bir set çalışanının üretim müdürüne gönderdiği mesajda "Üçüncü kez kazara silah ateşlendi. Ortam güvenli değil." yazdığı ifade edilmişti. Olaydan sonra soruşturma başlatılırken, filmin yapımcıları setteki güvenlik sorunlarından haberdar olmadıklarını açıklamıştı. Mahkeme kayıtlarına göre, Baldwin, içinde gerçek mermi bulunduğu anlaşılan silahı kendisine yönetmen yardımcısının verdiğini ve ‘güvenli’ olduğunu söylediğini belirtmişti. Baldwin'in ateşlediği silahın çekimde kullanılmak üzere yardımcı yönetmen Dave Halls tarafından verildiği kaydedilmişti. Olayda suçlamaların yöneltildiği isimlerin başında gelen yardımcı yönetmen Dave Halls'ın verdiği ifade ortaya çıkmıştı. Halls'un, Baldwin'e bir silah uzatarak ‘güvenli’ diye seslendiği, ifadesinde silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği mahkeme kayıtlarına yansımıştı.

GERÇEK SİLAHLA KULLANIMI İLK DEFA OLMAMIŞ

Baldwin'in deneme çekimleri sırasında gerçek mermi ile atış yaptığını tespit etti. 45 kalibrelik Colt marka tabancanın kuru sıkı olmadığını açıklayan yetkililer ‘Bu silah gerçek ve antika bir silah ve çekimlerden önce içindeki kurşunlarla ilgili inceleme yapılmadı’ dedi. Halls'ın olay ile ilgili güvenlik açığı olduğunu itiraf ettiği ortaya çıktı. Silahın içinde mermi bulunmadığı konusunda oyuncuları ve ekibi uyarmak için kullanılan 'Soğuk silah' terimini kullandığını söyleyen Halls, itiraf eden daha sonra öğlen yemeği molası verildiğini belirtti. Olayın yemek molasından sonra gerçekleştiğini belirten yardımcı yönetmen Halls, 'gerekli kontrolleri yapmalıydım' ifadesini kullandı ve olayda bir kasıt olmadığını söyledi. İfadesinin ardından ilk kez kamuoyuna konuşan Halls, trajik ölümle ilgili sorumlu olduğuna ilişkin bir cümle kurmazken film sektörünün değerlerini yeniden inşa etmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan trajik olay ile ile ilgili yeni bulguları paylaşan Santa Fe ilçesi Şerifi Adan Mendoza, Souza'ya isabet eden kurşunun Baldwin'in silahından çıktığı, sette gerçek ve kuru sıkı mermilerin bir arada olduğu 500 adetlik bir mermi kutusu bulduklarını belirtti. Soruşturma kapsamında detaylar peş peşe gelirken bu kez ölüme davetiye çıkaran yeni gelişmeler, basınla paylaşıldı. Setteki ihmalin baş şüphelilerinden olan 24 yaşındaki mühimmat sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed'in, silahlarla ilgili gerekli kontrolleri sağlamadığı sette 3 kaza daha yaşanmış, bir set çalışanı ayağından vurulmuştu. Olayla ilgili tanıklık yapan bir ekip çalışanı, 10 yıllık kariyerinde güvenlik ihmallerinin bu denli yüksek olduğu bir başka set daha olmadığını söylemişti.

YÖNETMENİN SON SÖZLERİ ACI VERİCİ

Dava kapsamında dinlenen tanıklar ise hayatını kaybeden Hutchins'in son sözlerini paylaştı. Göğsünden vurulan 42 yaşındaki Hutchins'in, olaydan saniyeler sonra ‘Bu hiç iyi olmadı, bu gerçekten hiç iyi olmadı’ dediği ortaya çıktı. Baldwin'in kaskatı kesilerek ‘Neler oluyor?!’ diye bağırdığı belirtilirken, vurulan yönetmenin de ‘Canım yanıyor!’ diye bağırdığı ortaya çıktı. Yaşadığı şokun etkisiyle birkaç kez daha ‘Neler oldu?!’ diye bağıran Baldwin'in, kısa süre sonra donarak kaldığı belirlendi. Kıyametin koptuğu sette büyük bir panik başlarken, ‘Bacaklarımı hissetmiyorum’ diyerek yere yığılan Hutchins, çok geçmeden hayatını kaybetti. Trajik ölümün ardında genç kadının düğün fotoğrafları da ortaya çıktı. Olay sonrası yıkılan Baldwin, uzun süre boyunca sessizliğini korumasına rağmen geçtiğimiz günlerde ilk defa kameraların karşısına çıkmıştı. ‘Sante Fe polisinin emri gereği soruşturmayla ilgili hiçbir soruya cevap veremiyorum. Bir kadının ölümüyle ilgili devam eden bir soruşturma bu. O, benim arkadaşımdı’ diye konuştu. ‘Birlikte film çeken çok, çok iyi bir ekiptik ve sonra bu korkunç olay oldu2 diyen Baldwin, yaşanan trajediyi ‘Trilyonda bir ihtimal gerçek oldu’ şeklinde anlattı.

SOSYAL MEDYADA Kİ PAYLAŞIM TEPKİ TOPLADI

Olay sonrası Hutchins'in eşi ve çocuğunun yanında olan Baldwin'in yaptığı son paylaşımsa büyük tepkiye yol açtı. Alec Baldwin'in de kostüm giydiği görülen fotoğrafta verilen mutlu aile pozu, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Alec Baldwin'in eşi Hilaria, Instagram hesabından ailece Cadılar Bayramı'nı kutladıkları fotoğrafları paylaştı. Genç yaşta hayatını kaybeden ve geride 9 yaşındaki oğlunu ve eşini bırakan görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'ın ölümünün üzerinden henüz oldukça kısa süre geçmesi rağmen yapılan bu paylaşım eleştiri oklarının hedefine oturdu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, paylaşılan fotoğraflar için ‘Uygunsuz’ tepkisini verdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise ‘Peki Halyna'nın öksüz kalan 9 yaşındaki oğlu Andros bayramda eğlenebilecek mi? Keşke kutlamalarınızı gizli yapsaydınız’ yorumunda bulundu.

SAVCI'DAN NET AÇIKLAMA GELDİ

Birinci Adli Bölge Savcısı Mary Carmack Altwies trajediye sahne olan sette yapılan yeni arama sonrası açıklamalarda bulundu. Savcı, 'Tüm seçenekler masada. Hiç kimse göz ardı edilmedi' ifadelerini kullandı. Bu açıklama ile savcılığın davaya son şeklini verdiği resmiyet kazanırken ABD basını çok konuşulacak yeni bilgilere ulaştı. Deadline soruşturmanın merkezindeki isimleri açıkladı. Söz konusu habere göre, silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda. Davanın baş şüphelisi konumuna gelen iki isim kendilerine avukat tutarak davaya dahil etti. Deadline bu iki ismin avukat tuttuklarını, Gutierrez'in eski ABD Başsavcısı Jason Bowles tarafından temsil edildiğini, Halls'ın avukatlığını ise eski Bölge Savcısı Lisa Torraco'nun üstlendiğini sayfalarına taşıdı. Bu hamle savcılığın bu iki ismi suçlamaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

İTİRAFI SIZMIŞTI

2019'da yine sette yaşanan bir silah kazası nedeniyle işini kaybeden Halls'in itirafları da gün yüzüne çıktı. Fox News'ın elde ettiği tutanaklara dayandırdığı haberine göre, Halls detektiflere olayda bir güvenlik açığı olduğu itirafında bulunuyor. Silahın içinde mermi bulunmadığı konusunda oyuncuları ve ekibi uyarmak için kullanılan 'Soğuk silah' terimini kullandığını da itiraf eden Halls daha sonra öğren yemeği molası verildiğini belirtti Söz konusu trajedinin yemek molasından sonra gerçekleştiğini belirten yardımcı yönetmen 'gerekli kontrolleri yapmalıydım' ifadesini kullandı ve olayda bir kasıt olmadığının altını çizdi.

FİLM SETİNDE NELER YAŞANMIŞTI

Yeni film hazırlıklarına devam eden dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin, yeni çekecekleri filmin setinde trajik bir olay yaşadı. Filmde bulunan bir sahnede silah sıkması gereken Alec Baldwin, ona verilen silahın kuru sıkı çıkmaması sonucu filmin görüntü ve film yönetmenini vurdu. Dünyaca ünlü Amerikalı aktör Alec Baldwin, yeni filminin setinde kazayla görüntü yönetmenini öldürdü, filmin yönetmenini de yaraladı. Kaza sonrası basına sızan görüntülerde, polis sorgusu devam eden Baldwin'in ağladığı ve oldukça perişan olduğu görüldü. Oscar'a aday gösterilen dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin'in yeni filmi Rust'ın setinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.  Alec Baldwin, bir sahnenin çekimi sırasında kurusıkı tabancayı ateşledi. Ancak silahtan çıkan mermiler hem görüntü yönetmenine hem filmin yönetmenine isabet etti. Yaralanan iki kişi hastaneye kaldırılırken, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins (42) hayatını kaybetti. Filmin senaristi ve yönetmeni Joel Souza (48) ise yaralandı. Souza'nın sağlık durumu hakkında açıklama yapılmadı. Öte yandan ünlü oyuncunun 2017 yılında paylaştığı tweet gündem oldu. Baldwin, o paylaşımında, 'Birini yanlışlıkla öldürmek nasıl hissettirir merak ediyorum' ifadelerini kullanmıştı.

ALEC BALDWİN İKİ YÖNETMENİ VURDU

Yeni filminin çekiminde yaşanan akıl almaz olayda, sahne gereği kuru sıkı silah sıkması gereken Alec Baldwin, silahın kuru sıkı olmaması sonucu filmi iki yönetmenini  vurdu. Olay yerine gelen polis filmin çekildiği alanı güvenliğe aldılar. The Santa Fe New Mexican adlı yerel bir gazete, Baldwin'in polis sorgusu sonrası görüntüsünü yayınladı. Baldwin'in perişan halde olduğunu gösteren karelere yer veren gazete, Baldwin'e herhangi bir suçlama yöneltilmediğini belirtti. Alec Baldwin, olay sonrası ağlarken görüntülendi. Yetkililerden yapılan ilk açıklamaya göre olayın kaza olduğu düşüncesi ağırlık kazandı. Ancak polis soruşturmanın devam ettiğini ve olayın tüm yönleriyle incelendiğini açıkladı. Yaşanan olay sonrası yapım şirketi film çekiminin durdurulduğunu duyurdu. Baldwin, kazadan saatler önce setten paylaşım yapmıştı. Olay sonrası, çekimlerin yapıldığı ve kazanın meydana geldiği kilise, polis tarafından çembere alındı. Santa Fe şehri yakınındaki Bonanza Creek Ranch bölgesinde kurulan setten olay sonrası ilk görüntüler yayınlandı. Western türündeki Rust filminin setinde meydana gelen olay sonrası Santa Fe polisi, silahla ölümlü bir kazanın meydana geldiğini, bir kadının öldüğünü ve bir erkeğin de yaralandığını açıkladı. Altı çocuk babası, 63 yaşındaki aktör Alec Baldwin, filmde 13 yaşındaki torunu kazara bir cinayetten hüküm giyen kanun kaçağı Rust'ı canlandırıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal