09.05.2019-17:29 (Son Güncelleme:29.03.2024-03:56)


1

Patates: Panik yapmayın! Genel olarak, patates tamamen güvenli bir sebzedir. Patatesleri aşırı nemli veya aydınlık koşullarda bırakırsanız çok uzun süre dışarıda bırakmalarına rağmen filizlenmeye başlarlar. Ve bu filizler aslında glikoalkaloidler olarak bilinen toksik bileşikleri içerir . Filizleri kesseniz bile, çok fazla zaman geçtiyse zehirin patatesin içinde olabileceğinden tamamını atmalısınız.



2

Fasulye: Çiğ fasulye, pişirme yoluyla uzaklaştırılması gereken zararlı, tatsız bir toksin olan lektin içerir. Kırmızı ve barbunya fasulyesi özellikle toksiktir, ancak diğer türler de gıda zehirlenmesi riski taşır. Yavaş pişirmeyi tercih edenler için kötü haber: fasulyeleri kaynatmadan pişirmek toksinleri tahrip etmeyebilir . Onları en az 10 dakika kaynatmanızı öneririz çünkü az pişmiş fasulye çiğ olanlardan daha toksik olabilir.



3

Karides: Karidesler çiftlikte yetiştiriliyor bu bir gerçek. Enfeksiyonların, hastalıkların ve parazitlerin yayılmasını önlemek için çiftçiler hayvanların yemlerini antibiyotiklerle pompalar ve suları böcek ilacı ve mantar ilaçlarıyla doldurur. Aşırı kalabalık nüfusu korumak için bu yıkıcı kokteyle klorin de dahil olmak üzere büyük miktarda kimyasal katkı maddesi de eklenir.



4

Küflü yiyecek: Küfler genellikle görülür, ancak küfler ve diğer mantarlar tarafından üretilen toksinler - mikotoksinler - görünmezdir ve yiyeceğe nüfuz edebilir . Küflü kısmı kesmesen de bütün parçayı çöpe atsan iyi edersin.



5

Mantarlar: Mantar toplama eylemi mantar avı veya basitçe "mantar" olarak bilinir. Kulağa hoş gelmiyor mu? Ancak, tüm toksik mantarların tanımlanabileceği tek bir özellik olmadığının veya tüm yenilebilir mantarların tanımlanabileceğinin farkında olun .

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR